Ceapa – 100% sănătate naturală

ieftin, util, ceapaCeapa este un remediu la îndemîna tuturor şi se foloseşte atît intern (sub formă de suc sau sirop), cît şi extern (sub formă de comprese).
Una dintre metodele cele mai folosite în tratamentul cu ceapa sînt compresele. Pentru vindecarea otitei medii se folosesc comprese cu ceapă pe urechi. Se taie o ceapă în două şi se pune cu partea interioară în jos pe un tifon şi se încălzeşte compresa. Se presează apoi compresa cu ceapă între palme, ca să iasă zeama, şi se aplică pe urechea bolnavă.
Compresele cu ceapă pe piept sînt şi ele folositoare pentru calmarea tusei. Puneţi o ceapă tocată sau tăiată felii pe un tifon. Încălziţi compresa, aplicaţi-o pe piept, iar deasupra fixaţi o pînză.
Pentru îmbunătăţirea auzului, înainte de culcare se încălzeşte o bucaţică de ceapă, se înveleşte în tifon şi se introduce adînc în ureche. Se scoate abia dimineaţa. Ziua, picuraţi în nas, de 3 ori, cîte 3 picături de suc de ceapă, timp de 21 zile, fără pauze.
Pentru răni şi ulceraţii la picioare se foloseşte uleiul, în care a fost prăjită ceapa pîna a devenit aurie. Dacă simţiţi că aţi luat gripă, imediat radeţi puţină ceapă, aranjaţi-o pe 2 bucăţele mici de tifon şi întroduceţi-le în nas.
Pentru suferinzii de tuberculoză: 1 kg de ceapă se taie mărunt, se amestecă cu 1 kg de zahăr şi se coace la cuptor acoperită cu capac. Cînd se răceşte, se taie cubuleţe. De notat că aceste cubuleţe se prepară numai după ce s-a pregătit o tinctură de ridiche (se iau 4 ridichi de toamnă (negre) foarte mari, se spală bine, se taie şi se amestecă cu 2 litri de alcool.
Se lasă 9 zile la întuneric). Dimineaţa, pe nemîncate, se ia o lingură de tinctură de ridiche, după care se mănîncă un cubuleţ de ceapă coaptă şi 2 ore nu se mănîncă nimic. Se repetă de 3 ori pe zi, pînă se ameliorează starea sănătăţii.
Dacă sînteţi meteosensibili, adică la schimbarea bruscă a vremii simţiţi dureri de cap, slăbiciuni, încercaţi să mîncaţi în acele perioade ceapă crudă cu pine. Aceasta vă va întări tonusul vaselor sanguine. Contra mirosului neplăcut al cepei mîncaţi lămîie, pătrunjel sau propolis.
Pentru întărirea imunităţii preparaţi vin de ceapă. Într-un borcan de un litru se pune 100-150 g ceapă tăiată mărunt, adăugaţi 100 g de miere, turnaţi pînă se umple borcanul vin de calitate. Peste 2 săptămîni strecuraţi vinul şi beţi cîte 1-4 linguri pe zi.
Contra ulcerului la stomac se iau 2 cepe albe, se taie peştişori, se aburesc cu o lingură de unt sub capac (nu se prăjesc). Se mănîncă dimineaţa înainte de masă.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *