Castraveti pe piata din Ungheni

castraveți, piață, preț,
Imagine: ziarulprahova.ro

Ultimul timp, pe piața din Ungheni s-a mărit oferta de castraveți. Produsul este preponderent de import.
Comercializează intermediarii. Produsul este calitativ, ambalat în lădițe de plastic. Castraveții lungi sunt ambalați cîte unul în peliculă. Cererea la castraveți este medie. Astăzi pe piață au aparut castraveți din stînga Nistrului, crescuți în sere. Castraveții sunt de calitate înalta, calibrați, fiecare cu o floare în cap. Aspectul exterior este foarte atractiv, dar si calitățile gustative sunt foarte bune, susțin comercianții.
Diapazonul de pret este foarte mare: de la 30,00 la 50,00 lei/kg. Cu 50,00 lei/kg se comercializeaza castravetii din stinga Nistrului. Pretul castravetilor importati din Romania variaza intre 30,00 si 35,00 lei/kg. Castravetii lungi se vind la un pret de 28,00-30,00 lei/kg, iar cei mai mici – cu 35,00 lei/kg. Comparativ cu perioada similara a anului precedent a fost inregistrata o crestere de 30%. Aceiasi situatie a fost inregistrata pe toate pietele monitorizate din republica: pe piata din Chisinau preturile au crescut cu 67%, la Cahul – cu 25%, la Balti – cu 23%. Pe pietele internationale Bronishe (Polonia) si Copani (Ucraina) pretul de comercializare a castravetilor este de 25,61 lei/kg (1,62 EUR/kg) si respectiv 38,22 lei/kg (26,00 UAH/kg).
Odata cu aparitia pe piata a castravetilor autohtoni, preturile se vor micsora, sustin operatorii de piata. Pina la sarbatorile de Pasti preturile se vor mentine la acelasi nivel.
Sursa: AGROinform, Ungheni

📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *