A înţeles că muzica este o parte importantă din viaţa sa

Dumitriţa Fotea din Ungheni Pasiunea pentru muzică a făcut-o pe Dumitriţa Fotea din Ungheni să-şi convingă părinţii că vrea să meargă la şcoala de muzică pentru a studia vioara. În paralel, frecventează şi studioul muzical „Do-Re-Micii” de la Palatul culturii, unde îşi perfecţionează şi abilităţile vocale.
Este o fetiţă silitoare care, la doar opt anişori ai săi, a înţeles că muzica este o parte importantă din viaţa sa, chiar dacă nu-şi vede viitorul în acest domeniu.
Dumitriţa învaţă în clasa a doua la Liceul „Mihai Eminescu” şi este exemplară în toate. Însă, din spusele mamei sale, Tatiana Fotea, are o trăsătură de caracter care o face neobservată printre colegi, şi anume timiditatea.
Ca să scape de ea, Dumitriţa a luat calea muzicii încă de la patru anişori. „Lecţiile de la studiou îi fac bine. Observ tot mai mult că fiica mea are tendinţa de a se remarca printre semenii săi”, mărturiseşte mama fetiţei. Dînsa este de părerea că orele extraşcolare de muzică nu vor face din copila sa o vedetă. În schimb, vor contribui la ridicarea nivelului ei de cultură generală.
La capitolul rezultate în domeniul muzical, Dumitriţa a enumerat mai multe nominalizări la concursurile raioanele:
„Bobocelul muzical”, „Într-un coş cu viorele” şi, nu în ultimul rînd, nota zece la finele semestrului la Şcoala de muzică.
Este născută în zodia Balanţei. Mămica ei susţine că această zodie o reprezintă. Fata este  răbdarea întruchipată. Chiar dacă anumite lucruri nu decurg aşa cum îşi doreşte, ea ştie să aştepte pînă cînd toate îi vor fi favorabile. Proverbul „Cu răbdarea treci şi marea” i se potriveşte cum nu se poate mai bine.
Tot pentru dezvoltarea multilaterală a Dumitriţei părinţii au avut grijă ca ea să studieze adăugător şi o limbă străină: franceza. Chiar dacă nu-i rămîne prea mult timp pentru joacă, ea spune că alegerea celor mai mari din casă a coincis cu alegerea ei. Iar aceasta o face să studieze cu plăcere atît la şcoală, cît şi la activităţile extracuriculare.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *