Verdele în casele dumneavoastră

flori, verdele in casaLa începutul perioadei de avînt al plantelor de cameră, încă din anii 1950, scena a fost dominată de plante de interior cu frunziș. Iederele și ficușii au deschis calea și au fost urmate în curînd de alte plante.
Astăzi plantele cu frunziș împart scena cu cele cu flori, dar tipurile cu frunze asigură cadrul permanent al multor colecții de plante de interior. Acestea sînt crescute pentru frunzele sau tulpinile lor și mai puțin pentru flori, atracția fiind creată de frumusețea fiecărei frunze în parte. Plantele cu frunze rafinate și accesoriile neobișnuite aduc în casă un pic din sălbăticia pădurilor.
Una dintre plantele ce bucură ochiul cu un verde strălucitor al frunzișului este Radermachera, foarte răspîndită în ultima vreme. În condițiile noastre se întîlnește o singură specie – Radermachera Sinica, originară din China. Aceasta poate crește chiar dacă nu are parte de o îngrijire optimă de-a lungul anilor, devenind o plantă impunătoare.
Este o floare căreia îi place un loc luminos, dar ferită de razele directe ale soarelui. Categoric nu suportă fumul de țigară!
Îngrijirea.
Pe tot parcursul anului, necesită să fie udată la timp și într-o cantitate destul de mare cu apă la temperatura camerei. Dacă este pulverizată cu regularitate, ne poate bucura cu frunzulițe noi foarte des. În perioada creșterii, necesită hrănire de două ori pe lună cu îngrășămînt universal.
Solul trebuie schimbat o dată la doi ani în ghiveci nou cu un drenaj bun și sol din seria ”Roza” cu o concentrație înaltă de humus.
Trebuie să știm: pentru ca planta să fie bogată în frunze și crenguțe noi, ramurile trebuie pișcate periodic. Căderea frunzelor poate avea loc  vara, cînd este foarte cald sau iarna – la temperaturi scăzute.
Dacă frunzele se îngălbenesc și cad, asta înseamnă că plantei nu-i ajunge lumină. Dacă observați o creșere lentă a ei, cu puține frunzulițe noi, atunci este bine să inițiați o cură de hrănire adăugătoare prin îngrășăminte.
În cazul în care capetele frunzelor se usucă, este indicat să pulverizați planta mai des și să-i găsiți un loc cu nu prea multă lumină.
În țara de origine Radermachera poate atinge o înălțime de 18 metri, iar în condiții de cameră planta poate să crească doar pînă la 60-80 cm în sus.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *