Morţi şi răniţi pe drumurile noastre toate

accident camion UngheniDoi oameni au murit, iar alții doi au fost traumatizați de pe urma a patru accidente rutiere, care au fost înregistrate, de la începutul anului 2012, în raionul Ungheni. Potrivit lui Viorel Caras, șeful Secției Poliție Rutieră, aceste cifre denotă o situație alarmantă. ”Ne-am bucurat că au trecut sărbătorile liniștit și, iată că, îndată după acestea, patru accidente la rînd au avut loc pe drumurile  raionului Ungheni”, a declarat dînsul pentru „Expresul”.
Ultimele două accidente, produse la doar cîteva ore unul de altul, au curmat viața a doi oameni. În noaptea de 22 ianuarie, în apropierea satului Novaia Nicolaevca, șoferul unui automobil de marca „Skoda Octavia” a derapat de pe partea carosabilă, lovindu-se, în plină viteză, de un  copac.  Conducătorul auto, în vîrstă de doar 35 de ani, a decedat în drum spre spital. În momentul producerii accidentului, în maşină se mai aflau doi copii ai săi, în vîrstă de 5 și 7 ani. Aceştia însă nu au avut de suferit.
Al doilea accident s-a produs în  apropierea satului Mănoilești, în dimineața zilei de 23 ianuarie. Conducătorul auto a pierdut controlul asupra vehicolului, un camion de marca GAZ 53. În consecinţă, acesta s-a răsturnat. Şoferul a rămas în viață ca prin minune. Pasagera de alături însă,  o femeie în vîrstă de 58 de ani, a decedat pe loc. Ambele cazuri se investighează de către oamenii legii.
Potrivit lui Viorel Caras, nici anul 2011 nu a fost unul foarte bun pentru participanţii la traficul rutier. În nota informativă cu privire la activitatea Poliției rutiere Ungheni pentru 12 luni ale anului precedent se arată că în raionul Ungheni au fost înregistrate 37 de accidente rutiere care s-au soldat cu moartea a 13 persoane și traumatizarea altor 52 de oameni.
Totodată, agenții rutieri din Ungheni au stabilit că cele mai nefaste luni în 2011, în ceea ce priveşte accidentele rutiere, au fost: august, septembrie și octombrie. Dintre zile – duminică și luni. Cele mai frecvente tipuri de accidente au fost: ciocnirile, inversiunile și tamponările cu pietoni, obstacole și cicliști.
Și pe drumurile din Nisporeni nu s-a circulat fără primejdii la începutul lui 2012. Excesul de viteză și depășirea neregulamentară au fost cauzele principale a două accidente rutiere din luna ianuarie curent. Potrivit lui Sergiu Robu, șeful Secției Poliție Rutieră Nisporeni, acestea s-au soldat cu trei persoane traumatizate. Primul accident s-a produs în satul Șișcani, pe data 3 ianuarie. Al doilea – în apropierea satului Bursuc, pe 20 ianuarie.
Potrivit raportului de activitate a Secției Poliție Rutieră Nisporeni pentru 12 luni ale anului 2011, pe drumurile raionului s-au produs 16 accidente rutiere, în urma cărora au decedat 5 persoane și 20 au fost traumatizate. De notat că agenții rutieri din Nisporeni au semnalat o scădere a numărului de accidente în 2011 – cu patru mai puține decît în 2010.
Totodată, din raport reiese că în raionul Nisporeni cele mai multe accidente s-au produs în lunile ianuarie, aprilie, iulie și noiembrie. Zilele de duminică și luni, la fel ca și la Ungheni, au fost cele mai nefavorabile pentru participanții la trafic.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *