Multiple feluri în care se poate de folosit ceaiul

ieftin, util, ceai Pe lîngă faptul că vă încălzeşte în zilele friguroase, ceaiul este bun şi pentru rezolvarea multor altor probleme.
– Puteţi curăţa covoarele presărînd pe ele frunze uscate de ceai verde, deja folosite. Lăsaţi-le să stea pe jos 10 minute, după care se dă cu aspiratorul.
– Lustruieşte podele de lemn şi mobila.
– Curăţaţi geamurile şi oglinzile cu ceai, astfel veţi scăpa imediat de amprente şi de murdărie.
– Curăţaţi vasul de toaletă folosind pliculeţele deja folosite de ceai. Lăsaţi-le în vas pentru cîteva ore şi apoi trageţi apa.
– Scăpaţi de mirosul de peşte, curăţind mîinile cu un pliculeţ umed de ceai.
– Cu aceleaşi pliculeţe de ceai puteţi scăpa şi de mirosul neplăcut din frigider. Puneţi-le şi lăsaţi-le pentru cîteva ore – aerul se va împrospăta.
– Ceaiul previne puricii, mai ales în cazul în care aveţi un animal de companie. E suficient să presăraţi cîteva frunzuliţe în zona unde doarme animalul.
– Calmează arsura provocată de soare, dacă puneţi cîteva pliculeţe umede şi răcite de ceai pe zona afectată.
– Calmează ochii obosiţi şi iritaţi.
– Dacă vă tăiaţi în timp ce vă bărbieriţi sau vreţi să scăpaţi mai repede de un coş inflamat şi dureros, folosiţi plicuri de ceai.
– Gingiile iritate, care sîngerează, pot fi calmate folosind ceai în loc de apă de gură. Alegeţi menta, la care să adaugă puţină sare.
– Părul va străluci, dacă îl veţi clăti cu ceai.
– Frăgezeşte carnea. Marinaţi-o cu nişte ceai negru şi vă veţi bucura de o cină plăcută şi uşor de consumat.
– Dacă veţi uda trandafirii şi cu puţin ceai, pe lîngă apă, ei vor înflori mai mult. La fel se întîmplă şi cu plantele de apartament.
– Ceaiul ţine la distanţă şi ţînţarii. Arzînd cîteva frunze de ceai, veţi obţine acelaşi efect ca atunci cînd folosiţi un spray anti-ţînţari.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *