Ungheniul a îndrăznit să-şi trăiască visele

 Ultimul acord al Proiectului „Ungheni – Capitala Tineretului”
Ultimul acord al Proiectului „Ungheni – Capitala Tineretului”

27 ianuarie 2012, ora 13.00
În incinta Palatului de Cultură din oraşul Ungheni a avut loc, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Tineretului şi Sportului, „cel mai important eveniment pentru această localitate la început de an – ceremonia de închidere a proiectului „Ungheni – Capitala Tineretului 2011”.
Pentru început, celor prezenţi li s-a propus să facă o excursie virtuală prin cartierele Capitalei Tineretului. De fapt, ei au vizitat expoziţia de promovare a tinerilor, care i-a unit pe expozanţi în cinci cartiere virtuale: participarea tinerilor şi mass-media, orientarea profesională a tinerilor, sportul şi modul sănătos de viaţă, tinerii şi antreprenoriatul, hobby-ul şi artizanatul. La expoziţie au aprticipat, potrivit organizatorilor, 32 de instituţii.
A urmat apoi o retrospectivă a evenimentelor organizate în Capitala Tineretului 2011. Doar cuvinte de laude şi felicitări au fost adresate Centrului de Regional de Resurse pentru Tineri, care a dat dovadă de mult curaj, perseverenţă şi perspicacitate în implemntarea proiectului respectiv. „Noi vă transmitem felicitările noastre celor care au fost implicaţi în acest amplu proces de elaborare, pregătire şi implementare a frumosului proiect Ungheni – Capitala Tineretului 2011”, a menţionat Ion Cebanu, ministrul Tineretului şi Sportului, prezent la eveniment.
Angela Ciocîrlan, directorul Centrului Regional de Resurse pentru Tineri Ungheni şi managerul proiectului, a ţinut, la rîndul ei, să mulţumească tuturor celor care au fost alături pe parcursul întregului an, punînd umărul la realizarea multor iniţiative şi acţiuni de anvergură. Printre aceştia: Ministerul Tineretului şi Sportului, Primăria Ungheni, Consiliului raional, Direcţia Raională Învăţămînt, Tineret şi Sport, instituţiile şcolare din tot raionul.
„Faptul că Ungheniul a fost desemnat drept prima capitală a tineretului din Republica Moldova este o onoare pentru noi. Ne-am dat seama încă o dată, pe parcursul acestui an, şi am demonstrat că aici, la Ungheni, avem competenţe, avem capacităţi, avem parteneriate eficiente”, a mai adăugat dînsa.
Vicepreşedintele raionului, şeful Direcţiei Învăţămînt, Tineret şi Sport, Alexandru Ciuvaga, a accentuat, în discursul său, că anul 2012 va fi o continuare a activităţilor destinate tinerilor. Deci, Proiectul „Ungheni – Capitala tineretului” nu ia sfîrşit odată cu încheiera lui oficială.
În aceeaşi zi, ştafeta a fost transmisă oraşului Cahul, următoarea capitală a tineretului din Republica Moldova.  „Nu vă vom dezamăgi. Ne vom strădui să fim la înălţime, aşa cum aţi fost şi voi, cei de la Ungheni”, a dat asigurări viceprimarul de Cahul, Olga Surjicova.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *