Spicuiri din discursuile de la festivitatea de închidere a Proiectului „Ungheni – Captala Tineretului 2011”

discursuri  „Ungheni – Captala Tineretului 2011”Angela Ciocîrlan, managerul proiectului, directorul CRRT Ungheni:
Spun acest cuvînt – „închidere” – cu referire la Proiectul „Ungheni – Capitala Tineretului 2011”, dar sînt sigură că activităţile cu tinerii şi pentru tineri vor continua.
Sînt mîndră că m-am născut aici. Sînt mîndră că pot activa aici. Am reuşit multe să realizăm în anul care a trecut, am găzduit multe activităţi atît locale, cît şi naţionale. Este o adevărată onoare pentru noi. Le mulţumesc tuturor pentru încredrea pe care au avut-o în noi. Să ne încurajăm unii pe alţii, ca să putem să dezvoltăm servicii de calitate pentru tineret, astfel încît să ne bucurăm de o societate cît mai frumoasă şi mai sănătoasă.
Ion Cebanu, ministrul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova:
Iată că a trecut un an de zile de cînd am lansat acest proiect interesant la Ungheni, un proiect care a adus rezultate frumoase atît pentru localitate, cît şi pentru republică, un proiect care şi-a propus să meargă cu o parte din acţiunile pentru tineret şi în regiunile republicii.
Pot spune fără nici o reţinere că proiectul a început într-o regiune frumoasă, cu oameni gospodari, o regiune cu adevărat fruntaşă. Oraşul Ungheni este în acest sens un etalon. Fiind pentru un an de zile Capitala Tineretului, a realizat o serie de acţiuni menite să îmbunătăţească politicile pentru tineret – un lucru frumos, un lucru util. Pentru asta vă felicităm şi vă mulţumim.
Alexandru Ambros, primarul oraşului Ungheni:
Am reuşit să cîştigăm acest titlu – „Ungheni – Capitala Tineretului 2011” – pentru că ne-am unit eforturile şi am creat parteneriate adevărate. Am aplicat, am fost apreciaţi şi selectaţi pentru a realiza aici, la Ungheni, activităţile pe care ni le-am propus în cadrul proiectului respectiv. A fost unul de succes. Tineretul nostru trebuie susţinut, trebuie pus în valoare, cu el trebuie să discutăm, să soluţionăm împreună problemele cu care ne confruntăm.
Odată cu finalizarea proiectului nu se vor încheia şi activităţile noastre, dedicate tinerilor. Chiar recent, a fost elaborată o platfornă a tinerilor – un document care nu este altceva decît un plan strategic pentru tineri. Acesta a fost pus în discuţie de către Consiliul orăşenesc Ungheni şi, în consecinţă, au fost planificate în buget surse financiare pentru realizarea activităţilor prevăzute. Acum putem spune că avem un  plan de acţiuni, putem spune exact cum şi în ce direcţie trebuie să ne mişcăm, pentru a soluţiona problemele tineretului nostru.
Alexandru Ciuvaga, vicepreşedintele raionului, şeful Direcţiei Raionale Învăţămînt, Tineret şi Sport Ungheni:
Acest proiect a demonstrat încă o dată că, acolo unde mai mulţi oameni îşi unesc eforturile, putem  miza, la sigur, pe succes. Acolo unde îşi unesc eforturile tinerii, succesul este şi mai mare. Timp de un an au colaborat tinerii şi adulţii, accentul nu s-a pus pe mentoratul celor adulţi, ci pe un parteneriat. Astfel, tinerii au învăţat să preia experienţa celor maturi, au învăţat să descopere proiectul, au învăţat să-şi transforme visele în realitate. Cu certitudine, proiectul a fost sortit de la început să aibă succes. Nu ne rămîne decît să ne bucurăm de ceea ce am realizat şi să continuăm ceea ce am început cu succes.
Tatiana Lazăr, specialist probleme tineret în cadrul Direcţiei Raionale Învăţămînt, Tineret şi Sport Ungheni:
Anul 2011 a fost un an de iniţiativă, cu decizii importante, un an în care s-au deschis multe  perspective, noi dorinţe şi planuri pentru viitor prin activităţile şi evenimentele desfăşurate  pentru tineri şi împreună cu tinerii. O echipă de succes a implementat proiectul „Ungheni – Capitala Tinretului”.  Ne bucură mult faptul că prima capitală a tineretului a fost aici, la noi acasă, la Ungheni. Am avut ambiţia de a ne implica şi ne-a reuşit, susţinuţi fiind de societatea civilă, de consiliile locale ale tinerilor, de instuţiile de învăţămînt, autorităţile publice centrale şi locale. Obiectivul general, în mare parte, l-am realizat. Iar activităţile desfăşurate au permis tinerilor să-şi realizeze potenţialul, să contribuie în mod activ la dezvoltarea societăţii. Cu bani puţini, dar cu multă muncă, au fost realizate lucruri furmoase.
Nu ne vom opri aici. Deşi proiectul „Ungheni – Capitala Tineretului 2011” a luat sfîrşit, vom continua cu alte proiecte. În anul 2012 ne vom axa pe susţinerea şi promovarea tinerilor talentaţi. Am ales, în acest sens, cîteva domenii importante: poezie şi proză, dans, muzică de estradă şi clasică, arte. Vor fi atraşi tineri cu vîrsta cuprinsă între 14 şi 30 de ani din tot raionul.
Gala laureaţilor va fi organizată la sfîrşitul lunii octombrie, cu ocazia celor 20 de ani de la trecerea în nefiinţă a minunaţilor interpreţi Doina şi Ion Aldea-Teodorovici. Ne propunem să descoperim noi talente, căci ele, cu siguranţă, sînt. Ne propunem să-i promovăm pe cei mai talentaţi tineri, căci ei, cu siguranţă, merită.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *