Ungheniul a primit aurul pentru diversitate, prezenţă şi calitate

expoziţia „Fabricat în Moldova”Pentru a unsprezeacea oară consecutiv, raionul Ungheni a participat la expoziţia „Fabricat în Moldova”, organizată tradiţional la Centrul Internaţional de Expoziţii „Moldexpo” din Chişinău. În acest an, pentru prima dată, a obţinut medalia de aur pentru standul colectiv.
„Cred că am fost apreciaţi după merit, deoarece ne-am implicat destul de serios”, a subliniat  vicepreşedintele raionului, Iulia Pancu. „Această medalie este pentru noi un adevărat stimulent, ca să aspirăm la noi înălţimi”, a mai adăugat dînsa.
„Distincţia respectivă nu poate decît să ne bucure, să ne facă să fim mîndri de cele realizate”, a menţionat şi Serghei Cladco, preşedintele filialei Ungheni a Camerei de Comerţ şi Industrie.
De notat că, în acest an, au venit cu standurile lor colective 18 raioane din R. Moldova. Potrivit Iuliei Pancu, raionul Ungheni s-a deosebit prin diversitate, prezenţă şi calitate. „Am vizitat şi standurile celorlalte raioane. Să-mi fie iertată lipsa de modestie, dar produsele noastre au fost net superioare. S-a văzut diferenţa”, a accentuat dînsa.
Conducerea raionului s-a implicat activ pentru a participa la această expoziţie: a fost  instituit un grup de lucru, s-au pus la punct detaliile participării, au fost stabiliţi potenţialii participanţi. „Este vorba despre conlucrare. Iar noi am avut o colaborare sănătoasă, ne-am implicat  şi am ţinut cont atît de prezentarea propriu-zisă, cît şi de calitate”, a accentuat vicepreşedintele raionului.
Iulia Pancu a remarcat faptul că toţi, inclusiv organizatorii expoziţiei, au, de fiecare dată, aşteptări mari de la raionul Ungheni, explicînd şi de ce: „Noi sîntem un raion mare ca suprafaţă, un raion de frontieră, la poarta Uniunii Europene, un raion cu potenţial”.
„Dacă lumea aşteaptă, trebuie să te prezinţi la nivelul aşteptărilor”, a conchis dînsa.
Apropo, potrivit lui Serghei Cladco, standul raionului Ungheni a fost vizitat şi de prim-ministrul Vlad Filat, care a apreciat pozitiv prezenţa ungheneniulor la această expoziţie.
Medalia de aur şi diploma de rigoare i-au fost înmînate preşedintelui raionului, Iurie Toma, într-o atmosferă festivă, în aplauzele celor prezenţi la Gala laureaţilor.
Expozţia naţională „Fabricat în Moldova”  s-a desfășurat în perioada 31 ianuarie – 4 februarie, fiind organizată de Camera de Comerţ şi Industrie în colaborare cu Ministerul Economiei, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova.
Natalia Chiosa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *