Vor să arate că pe drumurile noastre există şi motociclişti

 auto - motoIubitorii de motociclete şi automobile vor avea, de acum înainte, un club al lor, unde vor putea să se adune atît pentru a-şi petrece timpul, cît şi pentru a-şi apăra drepturile. Pe 3 aprilie, la Ungheni a fost înregistrată Asociaţia obştească “Clubul auto-moto”.
“Ideea de a fonda acest club ne-a venit după cîteva accidente rutiere ce au avut loc în ultimul an”, ne-a spus Vadim Rusu, unul dintre iniţiatorii creării asociaţiei respective. Motocicliştii implicaţi în accidente, practic, nu sînt protejaţi în faţa legii. Numai împreună, fiind consultaţi de jurişti, vor reuşi să-şi apere drepturile. În plus, tot mai des vezi pe străzi copii deplasîndu-se pe scutere. Aceştia, în foarte multe cazuri, nu cunosc regulile elementare de protecţie şi chiar de circulaţie. “Ne dorim să-i adunăm, să-i învăţăm cultura deplasării, astfel ca să fie evitate cît mai multe accidente”, a remarcat Vadim Rusu.  Asociaţia îşi propune de asemenea să creeze un centru de servicii şi reparaţii ale  motocicletelor.
Deocamdată, numărul membrilor Clubului auto-moto este ceva mai mare de zece, dar fondatorii sînt siguri că vor adera tot mai multe persoane pasionate de motociclete. “Vrem să arătăm că pe drumurile noastre există şi motociclişti, iar aceştia au aceleaşi drepturi ca şi toţi ceilalţi participanţi la trafic”, a subliniat Vadim Rusu. Membrii AO “Clubul auto-moto” îşi doresc o colaborare eficientă şi cu poliţia rutieră, şi cu alte cluburi similare din republică. “Noi vom fi altfel decît organizaţiile existente pînă acum, care activează pe vechi. Noi vom fi mai activi, vom promova noul. Nu am constituit organizaţia doar de dragul organizaţiei”, a conchis Vadim Rusu.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *