AVE Ungheni optează nu doar pentru un oraș mai curat, dar şi pentru o republică mai curată

AVE UngheniO investiție de un milion de euro în trei ani de zile și un rulaj anual al afacerii de 5 milioane de lei. Aşa arată, în cifre, rezultatul activității întreprinderii moldo-austriece de salubrizare ”AVE Ungheni”. Un raport în acest sens a fost prezentat de Mark Zweig, supranumit de unele surse media naționale, „regele gunoaielor”, și care administrează deja de trei ani întreprinderea „AVE Ungheni” SRL.
La final de an, pe 23 decembrie, în holul primăriei Ungheni, s-a adunat multă lume: oameni de afaceri, șefi de instituții, funcţionari publici. Cu toţii au luat parte la o oră de bilanț a întreprinderii, care în doar trei ani a schimbat radical aspectul orașului Ungheni și, mai cu seamă, a punctelor de colectare a deșeurilor.
Și aceasta nu e tot. Potrivit lui Dumitru Bîlici, director executiv al întreprinderii, gunoiul din satele Zagarancea, Semeni, Valea Mare, Petrești este colectat de aceeaşi AVE Ungheni. În scurt timp, se vor mai adăuga alte două sate: Pîrlița și Sculeni. Tot AVE Ungheni evacuează deşeurile din cîteva localităţi din apropierea Chișinăului: Strășeni, Bubuieci, Durlești, Trușeni, de la unii agenți economici din capitală. „La ziua de azi, avem semnate deja cîteva contracte de distrugere a documentelor confidențiale de arhivă, cărora le-a expirat termenul de păstrare. De asemenea, am obținut licență pentru colectarea metalelor feroase și neferoase. Acum mai colectăm anvelope uzate”, a ținut să accentueze, în raportul său, Dumitru Bîlici.
„AVE Ungheni este un proiect de succes. Am obținut progrese mari în ceea ce priveşte salubrizarea. Sîntem un exemplu și pentru celelalte localități”, a menționat primarul de Ungheni,  Alexandru Ambros. Edilul și-a exprimat convingerea că parteneriatul public-privat dintre primărie și întreprinbderea AVE va fi și în continuare unul de succes.
Partea financiară a raportuluia fost urmată de una artistică, oferită invitaților de către studioul muzical ”Do-Re-Micii” de la Palatul Culturii. Pe un podium improvizat, a avut loc o  prezentare de modă inedită, hainele modelelor fiind confecționate din… deșeuri. ”Prin acest spectacol am vrut să demonstrez încă o dată publicului că din deșeuri pot ieși niște lucruri miraculoase. Scopul  final a fost să ajungă la conștiința fiecăruia că nu trebuie să fim indiferenți faţă de ceea ce se întîmplă în jurul nostru”, a specificat Aliona Leșanu, regizoarea spectacolului.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *