În numele copiilor

grădinița ”Licurici” din Nisporeni
Sursa: primarianisporeni.md

În ultima zi de aprilie, grădiniţa “Licurici” din Ungheni a adunat oaspeţi dragi pentru a sărbători împreună realizarea unui vis. De acum înainte, copiii de aici vor fi cu mult mai protejaţi. De jur-împrejur, a fost înălţat un gard de toată frumuseţea, cu o lungime de 420 de metri şi o valoare de peste 350 mii de lei.
“Ceea ce se face în numele copilului e o speranţă pentru viitorul nostru”, a menţionat Constantin Stratulat, coordonator al Centrului Regional IREX-CPP, finanţatorul principal al Proiectului “Un anturaj fără pericol”, graţie căruia a fost posibilă edificarea acestui gard. Pe lîngă cei 240 mii de lei oferiţi de poporul american prin intermediul IREX-CPP, şi Primăria Ungheni a venit cu o contribuţie de 110 mii de lei. “E un exemplu de parteneriat foarte bun”, avea să menţioneze primarul Alexandru Ambros care a dat asigurări că Primăria îi va susţine şi în continuare pe cei ce vor demonstra că pot atrage investiţii, că au iniţiativă şi dorinţă de a schimba lucrurile. Nici părinţii copiilor de la grădiniţa “Licurici” nu au rămas în urmă. Ei au adunat 16 mii de lei. “Am învăţat că sîntem o forţă care poate schimba multe, care poate face mult mai multe decît ne imaginam iniţial”, a remarcat Lilia Morari, liderul grupului de iniţiativă care a depus cererea de finanţare. Ion Ţîţu, directorul SRL “Javelin”, executorul lucrărilor, a remarcat şi el că a rămas impresionat de implicarea atîtor şi atîtor persoane, de insistenţa şi perseverenţa directorului grădiniţei, Valentina Procopovici. “Sînt bucuros că lumea nu este indiferentă”, a subliniat dînsul. SRL “Javelin” a venit şi cu un cadou substanţial în sumă de 5000 de lei.
În aceeaşi zi, şi la Floriţoaia Veche a avut loc o sărbătoare similară. La grădiniţa din localitate au fost renovate şi mobilate încăperile pentru două grupe, graţie proiectului “O rază de speranţă”, susţinut financiar de IREX-CPP, care a oferit 237 mii de lei. Alte 125 mii de lei au fost alocate de primăria din localitate, 30 mii de lei le-a oferit Consiliul raional, iar 16 mii au fost adunate de cetăţeni.
Potrivit lui Constantin Stratulat, în ultimii trei ani, în raionul Ungheni au fost implementate, cu suportul IREX-CPP, 14 proiecte.
Publicat la 8 mai 2008


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *