Un final furmos de an. Condiţii mai bune pentru mamă şi copil

Secţia perinatologie  UngheniDe acum înainte, pacienţii ce păşesc pragul secţiei perinatologie a Spitalului raional Ungheni se vor simţi mult mai confortabil. „În sfîrşit, s-a realizat visul nostru de ani de a avea o secţie renovată, cu condiţii bune de muncă. Este firesc ca viitoarea mamă, care planifică o sarcină, să fie consultată, investigată şi tratată în condiţii bune”, a subliniat şefa secţiei, Ala Boxan.
Pe 16 decembrie, într-o atmosferă de sărbătoare, în prezenţa a zeci de lucrători medicali, secţia de perinatologie a fost deschisă oficial după o reparaţie capitală, fiind, în acea zi, şi sfinţită.
„Mă rog pentru sănătatea medicilor, pentru puterea lor.  Ştiu că depuneţi eforturi, sănătate. Dumnezeu nu va rămîne nepăsător faţă de aceste eforturi ale dumneavoastră”, li s-a adresat celor prezenţi părintele Andrei Ursoi. Dînsul a ţinut să sublinieze că „avem nevoie de mame sănătoase, dar avem nevoie şi de medici care să le încurajeze să mai nască, să nu să se oprească doar la un copil”.
Secţia perinatologie a intrat în reparaţii cu trei luni în urmă, după 20 de ani de activitate, timp în care nu s-a investit aici aproape nimic. Acum au fost înlocuite toate reţelele inginereşti, au fost schimbate geamurile şi uşile, au fost instalate aparate cu aer condiţionat, a fost achiziţionat mobilierul necesar.  Potrivit directorului spitalului, Lidia Crăciun, au fost investite circa 500 mii de lei, bani „munciţi de colectiv”. Sursele financiare respective au venit de la asigurările medicale pentru sănătate.
„La ora actuală, în medicina specializată de ambulator nu mai avem de investit în baza tehnico-materială. Secţia perinatologie a fost ultima unde stăteam mai rău. Acum sînt create toate condiţiile. Nu mă tem să spun că acestea sînt chiar mai bune decît în unele instituţii republicane”, a declarat Lidia Crăciun. De notat că, timp de un an, au fost cheltuite, pentru reparaţii capitale şi curente ale secţiilor spitaliceşti, circa 4 milioane de lei. În prezent, mai este în derulare un proiect în valoare de 3,5 milioane lei, ce prevede reparaţia capitală a blocului chirurgical. „Începînd cu anul 2012, vom investi numai în performanţă, adică în utilaj medical, în aparataj”, a subliniat Lidia Crăciun.
Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *