Ridichea neagră, leacul uitat al sezonului rece

ieftin, util, ridiche Este o legumă pe care o tratăm deseori cu indiferenţă şi uitare. Consumul de ridiche neagră creşte însă imunitatea organismului şi capacitatea acestuia de a lupta împotriva infecţiilor. De aceea, în perioadele reci, cînd sîntem mai predispuşi îmbolnăvirilor, se recomandă cu precădere consumul ridichilor negre.
Şi pentru frumuseţe, ridichea neagră face minuni. Graţie conţinutului de sulf, contribuie la combaterea acneei (coşurilor), iar măştile cu ridiche neagră curăţă excelent tenul, avînd totodată un efect purifiant.
Ridichea neagră favorizeaza o circulatie corectă a sîngelui, ducînd la scăderea colesterolului şi prevenind apariţia bolilor de inimă. Siropul ei calmează tusea, curăţă bronhiile şi plămînii. Ridichile negre cresc pofta de mancare si au efect de calmare a durerilor de cap puternice.
Cîteva reţete
Pentru întărirea organismului: Se iau 300 g ridichi negre şi 300-350 g miere. Ridichile bine spălate, cu tot cu coajă, se dau prin răzătoarea cu ochiuri mici şi se amestecă în miere. Totul se pune într-un vas acoperit şi se lasă 24-48 de ore. Se amestecă înainte de folosire. Se ia cite o lingură după masă. Acest remediu poate fi utilizat şi în cazul copiilor cu tuse, precum şi al celor care prezintă tulburări de creştere.
Sirop de tuse: Se taie un căpăcel din ridiche şi se pune o linguriţă de zahăr. Se lasă peste noapte, iar dimineaţa vom observa că sucul a început deja să se strîngă. Se ia cîte o linguriţă după masă. De fiecare dată cînd luăm din suc, se mai pune o linguriţă de zahăr.
Pentru frumuseţe: Se dă prin răzătoare o ridiche neagră curăţată de coajă. Se strecoară de suc pînă cînd se obţine un piure omogen care se aplică încălzit pe supraţetele de piele cu probleme şi nu numai. Se lasă 20 de minute să acţioneze, după care se îndepărtează cu apă. Apoi se tamponează obrazul cu zeama proaspată de ridiche neagră. Dupa alte 10 minute, se clăteşte faţa cu apă minerală dezacidulată.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *