FC „Costuleni” fără stadion propriu, dar cu multe planuri de viitor

stadion, FC CostuleniDe cînd a acces în Diviza Naţională a fotbalului moldovenesc, FC „Costuleni” nu mai joacă la ea acasă, pe stadionul din satul Costuleni, raionul Ungheni. Motivul e simplu: nu există condiţii. Deja de doi ani, unica echipă din regiunea de vest a Republicii Moldova ce evoluează în Divizia naţională a fotbalului moldovenesc, joacă meciurile de acasă în… deplasare, arendînd în acest scop stadionul din Orhei.
Cînd FC „Costuleni” va juca la Costuleni?
Iată întrebarea cu care este asaltat patronul clubului, Iurie Chirinciuc. „Îmi doresc și eu foarte mult ca FC “Costuleni” să joace la Costuleni. Dar nu depinde doar de mine să dau un răspuns pozitiv la această întrebare”, este replica dînsului, pe care o găsim pe site-ul moldfootbal.com.
Iurie Chirinciuc explică foarte clar cine ar trebui să se îngrijească de amenajarea stadionului: “Autorităţile publice locale, pentru că stadionul le aparţine lor. Eu pot doar să contribui la construcţia acestuia”.
Jumătate de milion de lei juruiţi pentru stadion
Potrivit vicepreşedintelui raionului Ungheni, Petru Langa, el şi preşedinte al Federaţiei raionale de fotbal, anul trecut, FC
“Costuleni” a solicitat o sumă de bani pentru construirea unui stadion modern la Costuleni, a unui stadion care să corespundă tuturor standardelor. Solicitarea a fost luată în calcul şi consilierii raionali au decis să aloce în acest scop 500 mii de lei.
“Aceşti bani urmau să fie oferiţi în cazul în care autorităţile publice locale, de comun cu conducerea clubului ar fi venit cu contribuţia lor. Nu s-a întîmplat, din păcate. Nici primăria, nici clubul nu a făcut primul pas în acest sens”, spune Petru Langa.
Au existat anumite divergenţe între fostul primar şi patronmul clubului, au venit, între timp, noi alegeri, s-au schimbat conducătorii satului… În consecinţă, banii respectivi au fost redirecţionaţi pentru soluţionarea altor probleme din raion.
Mai marii fotbalului moldovenesc vor stadion la Ungheni
Pe de altă parte, Federaţia Moldovenească de Fotbal (FMF) ar fi dispusă să contribuie la construirea unui stadion modern la hotarul cu Uniunea Europeană. „Conducerea FMF ne-a sugerat că un astfel de stadion ar fi binevenit la Ungheni. Dar primul pas trebuie făcut de autorităţile oraşului şi raionului, după care şi Federaţia Moldovenească de Fotbal ar veni cu contribuţia sa de cîteva milioane de lei. Trebuie să demonstrăm doar că ne dorim cu adevărat un stadion modern”, a subliniat Petru Langa. Iar pentru aceasta e nevoie, din partea autorităţilor publice locale, de cel puţin trei milioane de lei.
Vom avea sau ba stadion la Costuleni?
Vicepreşedintele raionului, Petru Langa, a fost tranşant: „Cu certitudine, azi – nu. Şi nici mîine. Dar asta nu înseamnă că nu-l vom avea niciodată”.
Primarul de Costuleni, Sorin Gurău, s-a arătat mult mai optimist. „În doi ani, cred că vom avea un stadion modern. E ambiţia preşedintelui FC „Costuleni”, Iurie Chirinciuc, dar şi dorinţa mea, nu doar ca primar, dar şi ca amator de fotbal”, a spus dînsul.  La ora actuală, potrivit primarului, se lucrează asupra proiectării, iar din primăvara anului viitor vor începe lucrările de construcţie.
„Vom face tot posibilul, împreună cu primăria satului, cu consilierii, pentru ca echipa să evolueze cît mai curînd la Costuleni. Acesta este scopul nostru, este dorința noastră, a suporterilor și, nu în ultimul rînd, a echipei”, a declarat şi Iurie Chirinciuc pe site-ul moldfootbal.com.
O bază sportivă la Floreni
Preşedintele FC „Costuleni” promite o bază de fotbal la Floreni, un sat din comuna Sculeni. Acolo se vor antrena fotbaliştii, de acolo vor merge la meciurile din cadrul Campionatului Republicii Moldova la fotbal, Divizia naţională. Investiţiile ce urmează a fi făcute sînt mari, dar merită, pentru că, explică Iurie Chirinciuc, „acolo (raionul Ungheni – nota red.) este baștina mea, acolo sînt oamenii apropiați sufletului meu și cei care ne vor alături și ne susțin în acest domeniu”.
La ora actuală, FC „Costuleni” se află pe ultima poziţie a clasamentului. În retur însă, promite patronul, lucrurile se vor schimba. „Echipa nu este slabă, acum campionatul este altul şi diferenţa între echipe este foarte mică. Dacă nu am fi avut probleme cu arbitrajul şi dacă unii jucători nu ne vindeau meciurile, probabil eram acum printre primele cinci echipe, cum ne-am propus din start. După această pauză de iarnă vom fi acolo unde ne dorim cu toţii”, a declarat dînsul.
Lucia Bacalu   


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *