O grădiniță nouă cu gard… cîrpit

gard, grădiniță, Ungheni, Încă n-a reușit bine să se termine reparația capitală a grădiniţei de pe strada Porumbescu 1 din Ungheni, deschiderea căreia este aşteptată cu sufletul la gură de mulţi părinţi şi picii lor, că deja s-au găsit unii indivizi care au „hotărît” să mai ”dreagă” cîte ceva pe alocuri.
”Recent, aflîndu-mă în curtea grădiniței, am observat că în plasa gardului ce desparte grădinița de blocul locativ din preajmă au apărut două găuri”, povestește Emilia Cucuruzac, directoarea grădiniței, după care continuă: ”Poate cuiva i-ar părea că îngrijorarea mea nu are temei, însă azi o bucățică de gard lipsește, mîine toată plasa poate dispărea”.
Cuiva, se pare, nu-i prea place gradul de la noua grădiniţă. Din cele enunțate de către Emilia Cucuruzac, s-a mai desprins o problemă. În zilele de sîmbătă, tot același gard este acoperit, dintr-un capăt în altul, cu covoarele locatarilor din vecinătate. Chiar dacă în curtea blocului cu pricina există un suport special pentru acestea, gospodinele, ca să fie şi mai gospodine probabil, şi le etalează în toată frumuseţea lor (a covoarelor) şi nesimţirea lor (a celor ce înşiră covoarele pe gardul grădiniţei). ”La noi se simte lipsa de cultură, lumea nu știe a prețui munca altuia”, spune cu amărăciune directoarea.
Dînsa a încercat să stabilească un contact cu vecinii şi consideră că deja e o reuşită. ”M-am apropiat de cîțiva tineri și i-am atenţionat că nu e bine să deterioreze gardul recent instalat. Ei mi-au promis că vor avea un comportament decent”, spune Emilia Cucuruzac. Şi locatarii din preajmă pare să înţeleagă ce se întîmplă. ”Așa-i mentalitatea moldoveanului, nu știe a păstra ceea ce se face cu atîta greu”, zice Elena Bichir, o doamnă ce locuieşte în blocul de alături.
Deși conflictul parcă a fost localizat, iar vecinii parcă au înţeles cum trebuie să se comporte, de-a lungul gardului cu pricina se pot observa multe sticle goale și tot felul de ambalaje aruncate în ograda grădiniței. E o altă problemă cu aceleaşi rădăcini.
Ina Landa
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *