FOTO | 109 rulouri de țesături, cu o greutate de 1333 kg – camuflate și dosite de controlul vamal

rulouri, vama, Sculeni, țesături
Imagine: customs.gov.md

[wzslider lightbox=”true”] La pista de control „intrare autocamioane în RM” a postului de frontieră Sculeni, Biroul vamal Ungheni, pentru efectuarea controlului vamal s-a prezentat un autocamion cu numere de înmatriculare străine, care conform declaraţiei vamale de tranzit transporta marfă „ţesături şi accesorii pentru confecţii”, destinatar fiind un SRL din or. Floreşti, iar expeditorul fiind din or. Londra.
rulouri, vama, Sculeni, țesături
Ca rezultat a apariției unor suspiciuni după contrapunerea datelor indicate în declarația vamală şi cântărirea mijlocului de transport, a fost luată decizia de a efectua controlul fizic a compartimentului marfar.
rulouri, vama, Sculeni, țesături
Echipa mixtă de control formată din colaboratori vamali și grăniceri la finele controlului de rigoare a constatat faptul că în compartimentul marfar al autocamionului se afla un surplus de marfă – 109 rulouri de țesături, cu o greutate de 1333 kg, care nu a fost declarat şi prezentat controlului vamal şi asupra căruia nu au fot prezentate careva acte de provenienţă.
rulouri, vama, Sculeni, țesături
Valoarea surplusului de țesături dosit de organul vamal urmează a fi stabilită.
În baza cazului dat a fost întocmit un proces verbal, iar marfa nedeclarată a fost reţinută în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor de sfidare a prevederilor Legislației vamale în vigoare.
Sursa: Serviciile de presă ale Serviciului Vamal și Serviciului Grăniceri
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *