Loturi mari de castraveți pe piața din Ungheni

castraveți, piață, preț,
Imagine: ziarulprahova.ro

La 28 iulie, piața din Ungheni a fost inundată de castraveți autohtoni. Comercializau fermieri mici și mijlocii , agenți economici mai mari. Castraveții erau de calitate bună, calibrați, ambalați în lădițe de plastic. Unii producători comercializau chiar din camioane. Prețul era diferit în dependență de mărime: castraveții mici (5-7 cm) se comercializau cu 4,00-6,00 lei/kg, cei de dimensiuni mai mari (7-10 cm) – la prețul de 2,00 lei/kg.
Prețurile la castraveți s-au micșorat considerabil față de aceiași perioadă a lunii precedente: (-17%) la Edineț, (-20%) la Cahul (-43%) la Ungheni și (-50%) la Bălți. Numai pe piața din Chișinău prețurile au rămas constante – 5,00 lei/kg. Față de aceiași perioadă a anului trecut a fost înregistrată o creștere miraculoasă a prețurilor: Ungheni – de 1,6 ori, Bălți și Cahul – de 2 ori, Chișinău, – de 1,7 ori, Edineț- de 5 ori.
Pe piețele din Rusia (Moscova) prețul la castraveți s-a micșorat cu 43% față de nivelul lunii iunie, dar sunt la nivelul aceleiași perioade a anului 2010. O situație similară a fost înregistrată și pe piețele din Ucraina (Copani și Lvov): față de luna iunie 2011 s-a înregistrat o micșorare de preț cu 27% și respectiv 55%, iar comparativ cu aceiași perioadă a anului trecut prețurile s-au micșorat cu 50%.
Sursa: AgraVista
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *