Spitalul raional – cu acte în regulă

spitalul raional, ungheni, lidia crăciun, certificat, acreditare, După aproape un an de muncă intensă, de perseverenţă şi insistenţă, Spitalul raional din Ungheni a obţinut certificatul de acreditare. „Este cel mai important examen pe care l-am susţinut în această perioadă”, a menţionat directorul instituţiei, Lidia Crăciun.
Evenimentul s-a produs pe 24 iunie curent, decizia privind acreditarea spitalului fiind luată unanim. „ Fără certificatul de acreditare nu sîntem în drept să acordăm servicii medicale, să încheiem contractele de rigoare cu Compania de asigurări în medicină”, explică Lidia Crăciun.  Într-un cuvînt, în lipsa acreditării, spitalul risca să nu mai poată activa.
„A fost greu, iar rezultatele nu depindeau doar de mine, ci de toţi angajaţii. Consider că acreditarea instituţiei este un succes al întregului colectiv”, a subliniat directorul.
Lidia Crăciun a fost numită în funcţia de director al Sptalului raional Ungheni pe 22 iulie 2010. Pînă atunci, luni în şir, spitalul a fost condus de directori interimari. Perioada de incertitudine şi-a lăsat amprenta asupra pregătirii instituţiei către acreditare. Deşi s-au făcut multe lucruri pînă în luna noiembrie 2010, cînd urma să sosească la Ungheni comisia de acreditare pentru a-şi spune verdicutul, nu s-a reuşit totul. Astfel, spitalul a fost acreditat condiţionat, dîndu-i-s posibilitatea să înlăture neajunsurile timp de jumătate de an.
„Recunosc, li s-a impus tuturor un ritm sporit de lucru, pentru că era foarte puţin timp ca să pregătim instituţia. Important este că am reuşit şi astăzi dispunem de un certificat de acreditare valabil pentru cinci ani”, a subliniat Lidia Crăciun.
Lucia Bacalu
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *