VIDEO | Intenţionau să treacă Prutul înot, pentru a ajunge în Occident

grăniceri,frontieră, Prut,
Imagine:Serviciul Grăniceri al Republicii Moldova

Inspectorii de frontieră de la pichetul de grăniceri „Valea Mare”, au depistat în dimineaţa zilei de 31 mai, doi tineri care întenţionau să treacă ilegal frontiera în România.
Conform informaţiei parvenite de la localnici în seara zilei de 30 mai, precum că în sat au sosit două persoane străine, care se interesau de localităţile situate pe celălalt mal al rîului Prut şi de intensitatea curenţilor de apă, patrula de grăniceri s-a deplasat pe sectorul de frontieră unde au monitorizat pe parcursul întregii nopţi zona pe care tinerii o „cercetase” ceva timp mai devreme.
În cele din urmă, abia spre dimineaţă, grănicerii au reţinut cele două persoane în proximitate de localitatea Buzduganii de Jos, la doar 10 m de hotar.
Din primele verificări şi declaraţii ale celor în cauză, a rezultat că sunt cetăţeni ai Republicii Moldova pe nume Ghenadie R. în vîrstă de 19 ani şi Vasilii C. de 21 ani, domiciliaţi în satul Cucuruzeni, raionul Orhei. Tinerii intenţionau să treacă înot rîul Prut pentru a ajunge pe teritoriul României, ca mai apoi să-şi continuie drumul ilegal pînă în Cehia, unde unul din tineri muncise anterior.
Colaboratorii Serviciului Grăniceri au întocmit actele de reţinere a tinerilor sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei, fiind deferiţi organelor competente în vederea continuării cercetărilor.
Serviciul Grăniceri este recunoscător şi aduce mulţumiri tuturor cetăţenilor, îndeosebi locuitorilor satelor frontaliere, care prin acţiunile lor participă nemijlocit la securizarea frontierelor şi depistarea persoanelor ce întreprind tentative de trecere frauduloasă a hotarului.
Sursa: Serviciul Grăniceri al Republicii Moldova


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *