AUDIO | De ziua ta, copile îţi aduc în dar o carte

ziua copiilor, Claudia Partole, carte, Ungheni
Imagine:bncreanga.md

La Ungheni Ziua internațională a ocrotirii copiilor s-a desfășurat în trei sectoare de bază a orașului.
La biblioteca publică D. Cantemir a avut loc lansare de carte pentru copii a scriitoarei Claudia Partole, în parcul central de odihnă a avut loc o suită de manifestări de anvergură, iar la bustul lui Grigore Vieru s-au adunat împătimiții de lirica pentru suflet de copil a marelui poet contemporan. Elevi de la liceele Vasile Alecsandri, Mihai Eminescu, Gheorghe Asachi, Ion Creangă au venit cu flori și cu cărțulii de versuri în mâini pentru a participa la prima festivitate de comemorare organizată de același grup de inițiativă care a lucrat pentru a realiza proiectul de instalare în scuarul din centrul orașului a bustului poetului.
[audio:Partole la Ungheni.mp3]
La festivitate au participat: poeta Claudia Partole, directoarea de editură Marcela Mardare, profesori de limbă română de la liceele din oraș, copii de diferite vârste și diferiți ca orientare în spațiul vast al cunoașterii, dar uniți prin dragostea de cea mai luminoasă poezie contemporană scrisă de Gr.Vieru.
Poetesa Claudia Partole în alocuțiunea sa a mulțumit  unghenenilor pentru faptul că au găsit posibilități să înveșnicească în bronz chipul poetului cu cea mai feerică poezie pentru copii.
Paralel manifestări consacrate zilei internaționale de ocrotire a copiilor au avut loc în majoritatea liceelor și gimnaziilor din raion, fiind îndemnați de stima față de poet și de indicațiile parvenite de la Direcția de învățământ.
Timofei Blănaru
Radio Moldova Actualități


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *