AUDIO | Grigore Vieru a fost şi va rămîne un poet al copiilor

copii, ziua copiilor, Grigore Vieru, Ungheni
Imagine:mirceamitrofan.blogspot.com

La manifestările prilejuite de Ziua mondială a ocrotirii copiilor desfășurate la Ungheni  s-a spus frumos despre generația care vine. Iar copii au demonstrat că sunt vrednici să asigure continuitatea unor idealuri.
A vorbi descătușat despre frumosul interiorizat în lirica divină a lui Gr. Vieru se poate numai într-un loc plin de prezența sa, iar acest loc la Ungheni se află în scuarul central al orașului, unde de curând,  a fost dezvelit bustul de bronz al poetului.
[audio:Copilul din noi.mp3]
Copiii se orientează în subtilitățile textului scris parcă cu rouă, cu raze, în vocabule clădite pe filă cu margine tremurândă de suflet. Ei recită versurile poetului cu intensitatea trăirii și la festivitate s-a văzut  și s-a simțit vibrația pornită din adânc de suflet tapisat cu roua veșniciei. Faptul că aleea clasicilor a pornit cu dezvelirea bustului poetului a fost încuviințată de toți locuitorii orașului și o mare parte au participat la colectarea de fonduri,  convinși că prin acest gest se face un drum spre înveșnicire. Să-i ascultăm așa frumoși precum sunt.
Radio Moldova Actualități
Timofei Blănaru


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *