Un nou examen de bacalaureat bate la uşă


bacalaureat, examen,liceu,ungheni
Imagine:model-de.ro

A rămas mai puţin de o lună, pînă cînd absolvenţii liceelor şi colegiilor din Ungheni vor susţine unul dintre cele mai serioase examene din viaţa lor – bacalaureatul. Regulamentele au fost demult aprobate, discutate. Modalitatea de desfăşurare a examenelor deja e cunoscută.
„Schimbări esenţiale faţă de anul trecut nu sînt, doar că s-a mărit numărul de elevi în fiecare centru de susţinere a bacalaureatului”, a subliniat Iulia Pancu, şefa Direcţiei Învăţămînt. În acest an, în raion vor fi deschise şase centre de bacalaureat, iar condiţia principală e ca nici un candidat să nu susţină examenele în instituţia în care a învăţat.
Astfel, elevii liceelor Sculeni şi „Gaudeamus” Petreşti vor merge la Gimnaziul din Zagarancea. Cei din Costuleni, Cetireni şi Măcăreşti vor susţine bac-ul la Valea Mare. Elevii liceelor „Alexei Mateevici” din Pîrliţa şi „Dimitrie Cantemir” din Corneşti vor merge la Gimanziul „Ion Vatamanu” din Pîrliţa. În oraşul Ungheni vor fi deschise două centre de bacalaureat. La Liceul „Ion Creangă” vor merge elevii de la liceele „A. Puşkin” şi „Mihai Eminescu”, iar la Liceul „Mihai Eminescu” – cei de la: „Ion Creangă”, „Gheorghe Asachi” şi „Vasile Alecsandri”. Elevii din colegiile unghenene vor susţine bacalaureatul la Liceul „Gheorghe Asachi”.
Conform regulamentului, directorii instituţiilor gazdă au fost desemnaţi şi preşedinţi ai centrelor de bacalaureat. „Am încredere în ei, sînt oameni responsabili, cunosc modalitatea organizării unor asemenea examene. Cred că totul va fi bine”, a subliniat Iulia Pancu.
În acest an, în raionul Ungheni vor susţine bacalaureatul 638 de elevi ai liceelor şi 223 din colegii, în total – 861.
Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *