AUDIO | Gura lumii


proiect,teren,joacă,ungheni
imagine:domnuleprimar.ro

Implementarea în orașul Ungheni a proiectului ce vizează crearea de spații prielnice de joacă pentru copii în curtea blocurilor locative se desfășoară în ritmurile prevăzute de clauzele contractuale.
Dacă la etapa de investigații cetățenii blocurilor erau reticenți și chiar sceptici referitor la anvergura și eficiența proiectelor, numai după o săptămână de lucrări desfășurate cu ritmuri generatoare de încredere, cetățenii privesc cu alți ochi la ceea ce se face.
[audio:Gura lumii.mp3]
Au fost demontate plasele metalice de protecție și stâlpii la terenul sportiv, toboganele acoperite cu țiglă metalică uzată, alte jgheaburi înclinate de alunecare ce creau copiilor efecte plăcute de planare, dar care din cauza uzării creau probleme, unele obiecte edilitare, etc.
Acum pe perimetrul întreg al celor trei terenuri marcate, ce formează careuri de plimbare a mamelor și de supraveghere a copiilor ocupați în distracție, se instalează plită de trotuar.  Se montează bordura trotuarelor noi, introduse în planul arhitectural în rezultatul discuției cu locatarii,  se pregătesc locurile  pentru instalarea aparatelor de joacă, a dispozitivelor  ce le vor înlocui pe cele vechi. Arhitectul principal al orașului, Vlad Savin are mult de lucru, dar arată satisfăcut, căci are  rare ocazii de a se implica creativ în domenii legate de odihna copiilor.
S-a făcut mare speculă pe ideea că această lucrare a coincis cu alegerile locale și, chipurile, ar putea acorda prioritate unuia din candidații la funcția de primar, dar lucrurile s-au limpezit repede, căci banii sunt alocați din surse streine,  iar meritul în câștigarea proiectului aparține  unui grup de entuziaști. Proiectul în derulare este estimat la jumătate de milion de lei.
Acum locatarii blocurilor cu pricina, văzînd frumusețea ce se așterne sub case,  sunt mîndri și mulțumiți.  Ei zic că nu e corect proverbul care spune că nimic nu poate închide „gura” lumii, căci azi în Ungheni se demonstrează că „gura” lumii se poate de închis cu fapte frumoase.
Timofei Blănaru
Radio Moldova


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *