Doar oamenii, fiecare cu grijile şi nevoile lor, şi-au rezolvat problema

drum, oameni, unţeşti, De 9 mai, cînd toată lumea sărbătorea Ziua Victoriei, o mînă de oameni gospodari din Unţeşti, satul în care nu a mai rămas nici un veteran al celui de-al doilea război mondial, a decis să repare un drum. Iar Dumnezeu le-a fost alături, dîndu-le o zi frumoasă, cu soare.
În ajun, graţie lui Gheorghe Colibă, iniţiatorul acestei acţiuni, la Unţeşti au fost descărcate 12 autovehicule KAMAZ pline cu piatră şi moloz, care au fost utilizate ulterior la reparaţia drumului din preajma primăriei din localitate. „Ideea de a-l repara mă macină de mulţi ani, dar abia acum am reuşit s-o realizez”, a subliniat dînsul.
„Ferească Dumnezeu ce drum era pe aici cu cîţiva ani în urmă”, spun unţeştenii. Cînd ploua, nu mai trecea nici o unitate de transport, iar lumea era nevoită să meargă prin noroi, ţinîndu-se de garduri, pînă ajungea la drumul central. Iar aici locuiesc şi copii, care trebuie să meragă la şcoală, şi bătrîni care vor să ajungă cît mai des la biserică. Este adevărat, acum cîţiva ani, a fost împrăştiat pietriş, dar acum nu a mai rămas nimic din el.
Pentru că şi-au dorit cu tot dinadinsul să aibă un drum mai bun, oamenii au pus mînă de la mînă, adunînd aproape 15 mii de lei. Fiecare – de la mic la mare – a ieşit la ajutor, căci piatra, deşi a fost împrăştiată de un buldozer, trebuia aranjată şi bătută bine în pămîntul umed după ploaia din ajun. „Cu oamenii faci totul”, a remarcat Gheorghe Colibă, după care a continuat: „Nu-i simplu deloc să faci o asemenea lucrare, dar, dacă deschizi uşile, dacă baţi pragurile, dacă discuţi cu lumea, neapărat reuşeşti”. De notat că acest drum, cu o lungime de peste jumătate de kilometru, a fost reparat fără implicarea autorităţilor publice locale. Doar oamenii – oameni simpli, de la ţară, fiecare cu grijile şi nevoile lor – şi-au  rezolvat problema, fiind susţinuţi şi ghidaţi de un consătean de-al lor, Gheorghe Colibă. „Dacă şi alţii vor dori să repare drumurile pe care merg zi de zi, eu voi pune umărul”, a remarcat dînsul.
Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *