AUDIO | Tinerii la sfat


consilii locale ale tinerilor, ungheni
imagine:mirceahodarnau.ro

Tinerii din Ungheni caută orice prilej pentru a se încadra în acțiuni cu caracter de masă cu scopul de a se manifesta plenar și de a trăi sentimentul împlinirii. Aceasta dă dovadă că generația tânără are în arsenalul său calități prefigurate impecabil în conștiință.
Direcția de învățământ a inițiat darea de seamă a Consiliilor locale de tineri pentru a retroviza activitatea echipelor din localități și a planifica în comun manifestări generale în timpul vacanței de vară. S-au prezentat reprezentanții a 32 de localități din 47,  unde sunt înregistrate Consiliile Locale, cum a devenit clar din prezentările făcute, au venit tinerii din gimnazii,  căci liceenii și cei în afara procesului de instruire deja au avut asemenea prilej. S-a ajuns la ideea de a desfășura separat întrunirile pentru a da posibilitate unui număr mai mare de activiști să participe la ședință și nu numai triumviratul. Aceasta pentru a impulsiona sentimentul de importanță a persoanei.
Foarte bucuroși, cu aura ființelor impulsionate pozitiv,  în centrul salonului, la o masă acoperită cu material alb,  sclipitor,  ce amplifica expresiile faciale ale tinerilor, i-am găsit pe cei din Manoilești. De ce ei? Pentru că sunt expresia cea mai veridică a ceea ce reprezintă tinerii de azi: activi, visători, dornici de a intra în acţiune creativă şi a excela, plini de energie, conştienţi de privilegiul inestimabil al vîrstei.
[audio:Tinerii la sfat.mp3]
Activitatea de vară nu se deosebeşte foarte mult de cea din cursul anului, atît doar că ea se va desfăşura în formulă instabilă din cauza fluctuaţiei tinerilor la odihnă,  la muncă  peste hotare, la treburi de urgenţă în cadrul familiei. Dar anume acest fapt a şi determinat capacitatea tuturor de a se concentra la înfăptuirea operaţiunilor de păstrare a arborilor sădiţi, organizarea diferitor marşuri turistice în locuri pline de istorie a plaiului, punerea în aplicaţie a diferitor scenarii de sărbători legate de specificul satului şi desigur, încadrarea în activitatea de petrecere culturală a timpului liber.
Cum se va descurca fiecare Consiliu cu sarcinile estivale ţine de fantezia membrilor echipei.
Timofei Blănaru
Radio Moldova


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *