AUDIO | Seminar republican


seminar republican, direcţii de învăţămînt, Ungheni
Imagine:prodidactica.md

Ministerul Educației al Republicii Moldova, Direcția Raională Învățământ, Tineret și Sport Ungheni desfășoară la Ungheni Seminarul republican cu șefii direcțiilor de învățământ .
Genericul seminarului „Managementul monitorizării și evaluării – cadru de implementare a politicilor educaționale” la care participă toți șefii de Direcții din raioanele republicii.La 18 mai a avut loc deschiderea seminarului preconizat să se desfășoare timp de două zile și în această zi au fost ascultate cîteva comunicări. Șefa Direcției învățământ din Ungheni,  Iulia Pancu,  a prezentat o amplă informație despre autoevaluarea unităților de învățământ susținută de argumente statistice laconice și de expuneri în format electronic a managerilor implicați în proiectul pilot de autoevaluare.
[audio:Seminar republican.mp3]
Doctorul abilitat în pedagogie, profesorul universitar, Vladimir Guțu, a oferit asistenței o serie consistentă de viziuni proprii și din studiu corporativ în comunicarea sa „Politici educaționale – implementare și monitorizare”. Cel care a făcut sala să înmărmurească pe tot parcursul expunerii sale a fost șeful Direcției învățământ  preșcolar, primar și secundar-general a Ministerului Educației, Valentin Crudu, deoarece i-a revenit rolul de a indica sarcina direcțiilor de învățămînt, în implementarea curriculum-ului centrat pe competențe și a educației centrate pe cel ce învață.  La finele primei zile de lucru vice ministrul,  Tatiana Potâng,  a reiterat următoarele.
La 18 mai participanții la seminar au  avut activitate în ateliere, apoi au vizitat Zona Economică Liberă, mănăstirea „Sf. Gheorghe”  din Ungheni.
Pentru 19 mai s-a preconizat activitatea în ateliere și o serie de vizite la liceul „Elada” din Măcărești, grădinița din Mănoilești și una din întreprinderile mari din oraș, la alegere.
Timofei Blănaru
Radio Moldova


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *