AUDIO | Banii produc bani


remitenţe, bani, afacere, seminar
Imagine:banii-fac-bani.blogspot.com

Al treilea seminar consecutiv pentru cetățenii, care au acumulat capital în străinătate și doresc să deschidă o afacere, a avut loc la Ungheni.
„Utilizarea corectă a remitențelor” este genericul seminarului de două zile, ce se desfășoară la Ungheni, cu aportul direct al organizației internaționale IFAD, ce are în vizor finanțarea proiectelor de reabilitare a economiei, deschiderea unor afaceri și acordarea de suporturi financiare în contextul investițiilor deja făcute.
Toți participanții la seminar sunt tineri pînă la 30 de ani și de aceea au „pe umeri”  doar practica și profesionalismul de acumulare a banilor în condiții legale și mai puțin legale pe diverse tărîmuri în străinătate. Ei au investit forță fizică în muncă directă, au vîndut capacitățile și brațele de muncă pentru a acumula capital, dat fiind că pentru aceasta în țară n-ar fi fost posibil s-o facă, deoarece nu există locuri de muncă atît de bine plătite, n-au rude ce ar fi fost de acord să facă împrumut pe termen lung pentru deschidere de afacere și pentru că n-au existat oportunități directe.
[audio:Banii produc bani.mp3]
Acum, cînd toate acestea au luat întorsătură benefică, s-a văzut că banii din pungă pot fi vînturați foarte repede și fără mare folos. Iată de ce au răspuns pozitiv la apelurile Centrului raional pentru investiții și sunt la al treilea seminar a căror formatori sunt specialiști din cadrul Institutului de consultanță în economie. Unul din ei,  Vasile Cușnir,  le-a vorbit celor prezenți volubil și atrăgător, pe alocuri trecînd în narațiune artistică.
În cadrul acestor trei seminare au participat 61 de cetățeni, dintre care 49 au deja mici afaceri deschise și simt necesitatea de a primi careva ajutor financiar, 7 din ei au la mînă deja documentația de formare a întreprinderilor individuale și doar 5 au venit la seminar, avînd doar banii și dorința mare de a-i investi reușit.
Timofei Blănaru
Radio Moldova


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *