Primăria Ungheni decorată de Guvern şi Consiliul Europei

victor bodiu alexandru ambrosUngheniul a jubilat pe 12 aprilie, în cadrul unei ceremonii naţionale de premiere a celor mai bune practici ale comunităţilor din Republica Moldova.
„Avem o nominalizare specială pentru oraşul Ungheni, deoarece a venit cu un complex de bune practici şi nu am găsit o categorie în care să se incadreze, de aceea a primit o nominalizare specială”, a declarat pentru radio „Europa Liberă” Olesea Cruc, coordonator de program al IDIS „Viitorul”.
De notat că premiul respectiv a fost oferit pentru crearea unui serviciu public de performanţă, şi anume: a unui sistem integrat de gestionare a deşeurilor menajere. Potrivit primarului Alexandru Ambros, această realizare a fost posibilă datorită unui parteneriat public-privat cu renumita  companie austriacă AVE Energie AG. „Am conştientizat că, mizînd pe resursele din bugetul local, nu putem face faţă acestei probleme şi ne-am orientat spre investiţiile străine. Am creat o întreprindere mixtă, din care Consiliul local deţine 40% din acţiuni. Acum ne putem mîndri cu faptul că trei ungheneni din patru apelează la acest serviciu public de salubrizare”, a menţionat primarul de Ungheni în cadrul ceremoniei de premiere.
De tot, la acea ceremonie au fost distinse cu diplome de merit şapte comunităţi din R.Moldova. Evenimentul este o componentă a Programului Bunelor Practici ale Autorităţilor Publice Locale, implementat de către Institutul pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, în parteneriat cu Guvernul R.Moldova şi finanţat de Consiliul Europei.
Statutul de cea mai bună practică înseamnă recunoaşterea la nivel naţional a meritelor nu doar ale administraţiei publice locale, ci ale întregii comunităţi, au explicat organizatorii.
Premiul special al consursului respectiv a fost înmînat primarului de Ungheni de către secretarul general al Guvernului, Victor Bodiu (în fotografie), împreună cu şeful Oficiului Consiliului Europei în Republica Moldova, Ulvi Akhundlu.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *