Schimbarea la față a curților

amenajare curte UngheniLa Ungheni, în curțile blocurilor locative, au început să apară tobogane, scrîncioburi, balansoare și alte instalații destinate copiilor.
„Este un proiect de amenajare a curților, care se va realiza în cîteva etape. Vrem să amenajăm  locuri de joacă pentru copii și, respectiv, pentru părinții lor, ca aceștia să poată să-i supravegheze”, a explicat primarul Alexandru Ambros.
Pentru început, vor fi amenajate circa 30 de curți, ca ulterior proiectul să fie extins. Acesta este prevăzut pentru doi ani și se referă nu doar amenajarea unor locuri de joacă pentru copii, ci și a locurilor „gospodărești”, ca oamenii să aibă unde bate covoarele sau înșira rufele. Vor fi amenajate și parcări pentru automobile.
„Este un început. Dacă undeva nu s-au instalat încă scrîncioburi, bănci sau balansoare, înseamnă că, pur și simplu, încă nu s-a ajuns cu lucrul acolo”, a subliniat primarul. Fiind întrebat care au fost criteriile de selectare a curților, dînsul a răspuns: „A fost o alegere aleatorie. S-a început de acolo de unde au fost cereri din partea locatarilor. S-a mers și acolo unde locatarii au fost mai activi și au făcut deja anumite lucrări”.
Totodată, primarul a remarcat: „Puteam începe de oriunde, căci, practic, peste tot este nevoie de  amenajare”.
Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *