FOTO/VIDEO | Un zîmbet de Paşte pentru şapte copilaşi din Costuleni

Fetele care alcătuiesc grupul de susţinătoare a echipei de fotbal FC „Costuleni”, sub denumirea de “Golul Leoaicelor”, însoţite de colegul nostru Vitalie Harea şi bloggerul Radu Lisiţa, au poposit, în Vinerea Mare, la Costuleni. Au venit în acest sat pentru a face fericite două mame şi cei şapte copii ai lor.
Povestea acestora e cutremurătoare. Este vorba de două femei, surori gemene, Aliona şi Liliana, care au avut un destin geamăn. Ambele au fost căsătorite, ambele au rămas singure, ambele au copii pe care îi cresc la limita existenţei.
Liliana a rămas văduvă în urmă cu aproape şase ani, avînd de crescut trei copii care au acum 5, 11 şi, respectiv, 14 ani. Aliona, şi cei patru copii ai ei, în vîrstă de 6, 7, 9 şi 11 ani, a fost părăsită cu mult timp în urmă de soţul său, originar din Kazahstan. Casele celor două femei sînt în ruină.
Copiii însă sînt ca nişte îngeri. Şapte mici suflete, al căror singur vis era să aibă haine, cărţi de poveşti şi un computer. Era un vis pe care nici nu îndrăzneau să-l spună cu glas tare. Nu credeau că ar putea să se împlinească vreodată.
Potrivit Eugeniei Prepeliţă, director adjunct la liceul din Costuleni, aceşti copii învaţă foarte bine şi sînt disciplinaţi. „E un blestem că trebuie să treacă prin asemenea greutăţi”, a menţionat dînsa.
Impresionate de poveste, fetele de la “Golul Leoaicelor” au iniţiat o campanie de solidaritate cu genericul: „Dăruieşte un zîmbet”, la care s-au alăturat: ziarul „Expresul de Ungheni” şi site-ul de ştiri Expresul.com.
Timp de cîteva zile, fetele au adunat saci întregi de hăinuţe, încălţăminte, jucării, cărţi, produse alimentare. La apelul „Expresului” au răspuns şi unghenenii, oameni simpli, care au venit cu haine, cu rechizite şcolare, cu cărţi. A reacţionat şi Federaţia Moldovenească de Fotbal, care a donat cîteva mingi de fotbal, iar preşedintele acesteia, Pavel Ciobanu, a donat un computer. Nu a rămas indiferent nici patronul FC „Costuleni”, Iurie Chirinciuc, care a venit cu o contribuţie substanţială.
Cei şapte copii au rămas fără grai, cînd au văzut că ograda casei lor s-a umplut cu daruri, iar în ospeţie le-a venit pînă şi Iepuraşul de Paşte. O adevărată minune s-a produs pentru femei. Emoţiile au fost mari. Cele două mame abia de au putut să-şi stăpînească lacrimile. Nu au crezut niciodată că va veni un Paşte care să le facă fericite, să le readucă zîmbetul pe buze. „Vă mulţumim foarte mult pentru tot, multă sănătate vă dorim…”, atît a putut spune una dintre ele, după care a izbucnit în plîns.
Cei şapte copii din Costuleni au avut cel mai frumos Paşte din viaţa lor de pînă acum. Şi asta, datorită unor oameni cu suflet mare, unor adevăraţi entuziaşti.
Daruieste un zimbet CostuleniDaruieste un zimbet CostuleniDaruieste un zimbet CostuleniDaruieste un zimbet CostuleniDaruieste un zimbet CostuleniDaruieste un zimbet CostuleniDaruieste un zimbet CostuleniDaruieste un zimbet CostuleniDaruieste un zimbet CostuleniDaruieste un zimbet CostuleniDaruieste un zimbet CostuleniDaruieste un zimbet CostuleniDaruieste un zimbet CostuleniDaruieste un zimbet CostuleniDaruieste un zimbet CostuleniDaruieste un zimbet CostuleniDaruieste un zimbet CostuleniDaruieste un zimbet CostuleniDaruieste un zimbet CostuleniDaruieste un zimbet CostuleniDaruieste un zimbet CostuleniDaruieste un zimbet CostuleniDaruieste un zimbet CostuleniDaruieste un zimbet CostuleniDaruieste un zimbet CostuleniDaruieste un zimbet Costuleni

Sursa: Expresul.com, Radu.Lisita.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *