Primul unghenean cu o medalie la luptele sambo

Stepan Duşcov, din Ungheni, locul III la sambo
Stepan Duşcov, medaliat cu bronz la Campionatul naţional la lupte sambo

Directorul tehnic al SA „Cereale-Prut” din Ungheni, Stepan Duşcov, s-a clasat pe locul III la ediţia I-a a Campionatului naţional la lupte sambo, categoria +90 kg. “Am avut mare noroc”, a recunoscut proaspătul medaliat cu bronz.
În prima confruntare, ungheneanul l-a întîlnit pe favoritul campionatului, Pavel Doroftei. „Practic, este imposibil să cîştigi în faţa acestui tînăr. Este foarte puternic şi ai impresia că loveşti într-un perete de beton”, spune Stepan Duşcov. După ce a nimerit sub o adevărată ploaie de lovituri, meciul a fost întrerupt, astfel că Doroftei şi-a adjudecat victoria.
Au urmat momente foarte curioase. Următorul adversar al lui Stepan Duşcov a refuzat să lupte. Nu a avut curajul să intre în luptă nici cel de-al doilea adversar al ungheneanului. Astfel, Stepan Duşcov s-a urcat pe treapta a treia a podiumului, devenind primul unghenean care a obţinut o medalie în cadrul Campionatului naţional la luptele sambo.
„Nu pot să spun de ce nu au intrat în luptă adversarii mei. Poate că din cauza unor traume. Sau  poate că nu au avut curajul după ce au văzut meciul între mine şi Doroftei”, a menţionat Duşcov, după care a subliniat că i-au fost de mare ajutor tinerii din secţia de lupte condusă de Radu Baranov. „Trebuie să recunosc că nu sînt foarte puternic la elementele de box, au antrenîndu-mă mai mult la lupte libere. Cu cîteva săptămîni înainte de campionat, sportivii  ungheneni mi-au oferit susţinerea lor, învăţîndu-mă cum să lovesc în lupta sambo”.
Campionatul naţional la luptele sambo a avut loc pe 25 februarie, la Chişinău. Este vorba de  o probă de sport care întruneşte la un loc mai multe ramure din familia luptelor şi care adună adepţi ai mai multor genuri de lupte.
Iurie Luciţchi


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *