Aici se formează valori, aici profesorii ştiu a susţine examene

Liceul Ghoerge Asachi
L.T. "Gh. Asachi" a sărbătorit 20 ani de la fondare

Liceul „Gheorghe Asachi” din Ungheni şi-a sărbătorit 20 de ani de la fondare. Evenimentul s-a produs pe 1 martie, de ziua naşterii protectorului spiritual al instituţiei, marele cărturar Gheorghe Asachi. De dimineaţă, instituţia a fost sfinţită, după care a adunat în incinta sa oaspeţi de marcă, printre care: ministrul Tineretului, Ion Cebanu, preşedintele raionului, Ion Harea, primarul de Ungheni, Alexandru Ambros, vicedirectorul Direcţiei Învăţămînt, Tineret şi Sport, Galina Gheorghiţă.
„E un liceu cu tradiții, iar meritul actualei administrații este că a asigurat continuitatea acelor începuturi frumoase, care au transformat instituţia în una de elită”, a subliniat primarul de Ungheni, Alexandru Ambros. Deşi lipsă de la eveniment, primul director al Liceului, Boris Zugravu, a fost elogiat de foştii colegi. „Personalitate de excepție, mentorul de onoare al liceului”, astfel a fost caracterizat dînsul în zi de sărbătoare. „Sîntem cu gîndul la dumneavoastră, maiestre. Ne închinăm pînă la pămînt, ne închinăm cu venerație și vă mulțumim pentru frumusețea sufletească, sacrificiul și marea dumneavoastră dăruire”, au răsunat în sala de festivităţi cuvinte spuse din suflet pentru cel care a pus bazele instituţiei respective, sub oblăduirea căruia a pornit activitatea acestui liceu.
„Afirm cu certitudine că aici, în Liceul „Gheorghe Asachi”, se implementează corect politicile educaționale în contextul modernizării învățămîntului, aici se formează valori. Aici activează o echipă de profesori care știu a susține examene. Iar acolo unde susțin examene și profesorii, rezultatele nu întîrzie să apară”, a subliniat Galina Gheorghiţă.
Care este secretul succesului? Răspunsul a fost dat de cei ce învaţă la Liceul „Gheoghe Asachi”: „Suma muncii rodnice, la care se adaugă pasiune, dragoste pentru cunoaștere, ambiție și dorința de autoperfecționare”. Actualul director al liceului, Gheorghe Primac, a asigurat asistenţa de faptul că instituţia pe care o conduce va promova şi în continuare adevăratele valori.
Iar cea mai mare răsplată va fi, potrivit preşedintelui raionului, Ion Harea, recunoştinţa celor ce au învăţat cîndva aici.
.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *