Locuitor din Cetireni suspectat de omor dublu

Crima minori
Imagine: voceabasarabiei.net

La finele săptămâinii trecute, un tânăr în vârstă de 24 de ani, suspectat că şi-a omorât doi amici „de pahar” a încăput pe mâna poliţiei. Crimele au avut loc la sfârşitul lunii ianuarie 2011, în satul Tabani, raionul Briceni.
La data de 28 ianuarie curent, forţele de ordine ale Comisariatului raional Briceni, au fost anunţate precum că, pe traseul central al satului Tabani, se află un bărbat cu multiple leziuni corporale. Veniţi la faţa locului, oamenii legii au identificat victima, un sătean de 43 de ani, care, la câteva ore, a decedat în spitalul raional Briceni.
În acest caz, poliţiştii au iniţiat un complex de măsuri operativ- investigative pentru a lucida cazul. Din start se credea că a avut loc un accident rutier, însă, ca urmare a cercetărilor poliţieneşti şi a examinării medico–legale, s-a ajuns la concluzia că, victima a fost bătută cu cruzime.
Oamenii legii au iniţiat un plan de specialitate menit să-l identifice pe cel care a comis această infracţiune. La două luni de la nenorocire, a fost reţinut un bărbat, suspectat de cele întâmplate. Acesta s-a dovedit a fi un locuitor al satului Cetireni, raionul Ungheni, care a venit în satul Tabani la muncă sezonieră, la ales la cartofi.
Audiat de poliţie, acesta a „vărsat lumină” asupra cazului, mai mult decât atât, s-a stabilit că tot el este complice şi la un alt asasinat.
Astfel, în noaptea de 25 spre 26 ianuarie curent, suspectul, aflându-se acasă la victimă, împreună cu un tânăr, de 24 de ani, din satul Bursuceni, raionul Sîngerei, venit şi el la muncă, au servit împreună băuturi alcoolice. După ce băutura a pus stăpânire pe mintea lor, între ei s-a iscat o ceartă. Atunci, gazda, împreună cu suspectul l-au luat la bătaie pe amicul lor „de pahar”, aplicându-i acestuia multiple lovituri cu pumnii şi ciocanul pe tot corpul, inclusiv în regiunea capului. Ca urmare a loviturilor puternice, tânărul a decedat. Cei doi văzând că tovarăşul lor nu dă nici un semn de viaţă, au învelit cadavrul bărbatului într-o plapumă şi l-au dus în spatele grădinii. De asemenea, pentru a şterge urmele crimei, gazda l-a trimis pe suspect să caute o sanie pentru a duce cadavrul departe de casă. Astfel, ducându-se în căutarea unei sanii, acesta nu s-a mai întors. La câteva zile, săteanul şi-a găsit tovarăşul şi s-au pornit să-şi finalizeze planul. În drum spre casă unde a avut loc crima cei doi s-au luat la ceartă. Suspectul şi-a bătut amicul cu mâinile şi picioarele în diferite regiuni ale corpului. Lăsându-l să zacă în stradă, acesta a fugit şi s-a ascuns în satul de baştină.
Acum suspectul este reţinut, fiindu-i aplicată măsura preventivă – arest pe un termen de 30 de zile.
Dacă instanţa de judecată îl va găsi vinovat, acesta riscă ani grei de închisoare sau detenţiune pe viaţă.
Sursa: Vocea Basarabiei cu referire la mai.gov.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *