Noi oprotunităţi pentru tineri: dezvoltarea unei afaceri la sat

Începînd cu data de 6 decembrie, Consiliul raional Ungheni, în parteneriat cu Organizaţia pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM), a desfăşurat un curs de instruire antreprenorială la Colegiul Agroindustrial din Ungheni
Acesta a durat 10 zile, la el fiind prezenţi elevi din anul IV, tineri cu vîrsta cuprinsă între 18 şi 30 de ani, interesaţi de domeniile: managementul afacerii, magementul resurselor umane, planificarea afacerii, marketing şi vînzări, managementul financiar şi contabilitate.
Scopul cursurilor respective a fost promovarea şi familiarizarea tinerilor cu iniţierea şi dezvoltarea unei afaceri proprii, în special în zonele rurale. Astfel, ei vor putea beneficia, urmare a acestor cursuri, de obţinerea creditelor destinate procurării utilajului necesar în procesul de producţie. Suma maximă a creditului poate fi de 300 mii lei. Acesta se oferă pentru o perioadă de cinci ani, cu o dobîndă bancară preferenţială – de 10% şi include 40% grant, adică sumă nerambursabilă.
Cursurile au avut loc în cadrul Programului Naţional de Abilitare Economică a Tinerilor (PNAET).


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *