„Ce ne aşteaptă?”. O întrebare pentru liderii locali ai PD

Deşi cei ce au votat partidele din fosta alianţă de guvernare se aşteptau la o nouă coaliţie între ele, Partidul Democrat a oferit surpriza cea mare: a început negocierile cu Partidul Comuniştilor, creînd un mare semn de întrebare.
Ce se întîmplă? Ce ne aşteaptă? Am încercat să aflăm punctul de vedere al unor activişti locali ai PD.
Vasile Bulubica, preşedinte de onoare al organizaţiei teritoriale:
E cam devreme să facem pronosticuri. Personal, nu mi-i frică atît de alianţa PD-PCRM, deşi ar fi, bineînţeles, un pas foarte greşit. Sper totuşi că nu se va ajunge la aceasta. Mi-i frică mai tare dacă se va constitui alianţa PD-PL-PCRM. Deşi fac parte din Partidul Democrat, nu cred că este normal să se pună anumite piedici PLDM-ului, să se dea toată vina pe acest partid. În cazul în care se va face o coaliţie cu Partidul Comuniştilor, Marian Lupu va pierde foarte mulţi susţinători. Mulţi membri ai partidului vor părăsi formaţiunea.
În ceea ce priveşte alegătorii de rînd, ei şi-au expus părerea la alegerile din 28 noiembrie. Dacă lumea ar fi avut încredere deplină în PD şi în liderul acestuia, Marian Lupu, formaţiunea ar fi obţinut 20-25% din sufragii. Se simţea însă că liderul PD are alte viziuni şi deaceea a obţinut ceea ce a obţinut.
Oleg Malachi, vicepreşedintele organizaţiei teritoriale Ungheni:
Sîntem cu toţii în aşteptare. Vreau să vă zic un singur lucru: cu noi nu s-a sfătuit acum nimeni, nimeni nu ne-a întrebat părerea. Lumea analizează tot ce se întîmplă. Orice pas greşit făcut la nivel înalt – vorbesc nu doar de Partidul Democrat – este penalizat de oameni, de alegători. Sînt foarte multe exemple în acest sens. De altfel, avem deja semnale din teritoriu. Oamenii condamnă tentativele Partidului Democrat de a face alianţă cu comuniştii. Cred că acum conducerea partidului este în căutare, să vadă cine va fi de acord cu programul de guvernare a Partidului Democrat. Să ştiţi că este un program bun. Eu cred că e o simplă tactică, pentru a obţine ceva. Rămîn cu speranţa că va fi constituită, pînă la urmă, o alianţă pro-europeană. Nu poţi nega părerea celor care ne-au votat. Numai în raionul Ungheni sînt peste 7000 de alegători. Nu cred că Marian Lupu va face nişte paşi negîndiţi. E pusă în joc soarta partidului. În cazul în care va fi făcută, totuşi, o coaliţie de centru-stînga, vom fi penalizaţi. Pe de altă parte, cred că şi Filat ar mai trebui să cedeze pentru binele oamenilor, al ţării. Eu cred că destinul Alianţei pentru Integrare Europeană-2 e în mîinile lui Vlad Filat.
Nu am reuşit să-l găsim pe preşedintele organizaţiei teritoriale Ungheni a Partidului Democrat, Petru Langa, pentru ca să ne răspundă la aceleaşi întrebări. De aceea am preluat o ştire în acest sens din „Ziarul de gardă”:
„Toţi am pornit cu sloganuri anti-comuniste în campania electorală, iar o asemenea alianţă (PD-PCRM) ar însemna să-mi neg propriile convingeri”, spune Petru Langa, preşedintele Organizaţiei Teritoriale Ungheni a PDM. Langa admite că interesele statului ar trebui să predomine în negocieri, dar nu crede că alianţa dintre cele două formaţiuni este deja creată. „Sînt premature asemenea zvonuri. Trebuie să mai aşteptăm”, ne-a îndemnat dînsul.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *