Poporul chinez va şti mai multe despre raionul Ungheni

Ambasadorul Chinei in Moldova, Fang Li cu presedintele raionului Ungheni, Ion Harea

Ambasadorul Chinei in Moldova, Fang Li cu presedintele raionului Ungheni, Ion Harea
Ambasadorul Chinei in Moldova, Fang Li cu presedintele raionului Ungheni, Ion Harea

„Mi-aş dori o dezvoltare a relaţiilor bilaterale, între Ungheni şi o regiune din China”, a declarat, în cadrul vizitei sale la Ungheni, pe 27 octombrie curent, ambasadorul Chinei în Republica Moldova, Fang Li.
Dînsul s-a arătat impresionat de cele văzute aici şi, în mod special, de livezile de meri, de covoarele produse la Ungheni, de sucurile şi bucătăria tradiţională moldovenească. „Îmi doresc ca chinezii să poată bea sucurile produse aici, de dumneavoastră, să mănînce merele dumneavoastră. Îmi doresc ca produsele fabricii de covoare să poată ajunge şi pe piaţa chineză”, a menţionat domnia sa.
Ambasadorul a optat pentru o mai bună cunoaştere reciprocă, remarcînd că ar putea exista două căi pentru aceasta. „Cel mai bine ar fi dacă preşedintele raionului s-ar deplasa în China, pentru a comunica la direct cu prietenii chinezi, pentru a discuta despre unele proiecte investiţionale. O altă modalitatre ar fi stabilirea unor relaţii de colaborare între raionul Ungheni şi un oraş din China”, a spus Fang Li, după care a exclamat: „Sînt impresionat, e foarte frumos aici, la dumneavoastră”.
Ambasadorul chinez  a efectuat vizita sa la Ungheni, urmare a unei invitaţii pe care i-a făcut-o preşedintele raionului, Ion Harea. Este, de altfel, prima sa vizită, în calitate de ambasador, în afara Chişinăului. „Acum, poporul chinez va şti mai multe despre raionul Ungheni”, a spus dînsul.
De la începutul anului curent, au fost în vizită la Ungheni opt ambasadori.
Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *