Trezeşte-te, Moldovă! Cum? Cu o campanie tristă ca o zi ploioasă de toamnă?

Sîntem martorii unei campanii electorale plictisitoare, fraţilor. Prea de tot plictisitoare, ar spune Caragiale, dacă ar trăi în acest secol zbuciumat. Au obosit cumva concurenţii electorali? Sînt dezamăgiţi? Nu au bani? Sau au adoptat o tactică a lor pe care încă nu am reuşit s-o înţelegem.
Deocamdată, în raionul Ungheni s-au remarcat doar două formaţiuni politice.
Partidul Comuniştilor – prin scandalul pe care l-a produs la întîlnirea cu Vladimir Voronin şi despre care a scris şi a vorbit toată presa din Republica Moldova. Mai puţin noi. „Expresul de Ungheni” însă a furnizat toate ştirile de top din acele zile, inclusiv replica lui Voronin, devenită în scurt timp înaripată – „Te zguduie această întrebare?”. Sau alta: „Dima, eşti mare svoloci”, o adresare a lui Voronin către Dumitru Diacov.
A doua formaţiune care s-a remarcat a fost Aianţa Moldova Noastră cu lansarea-i oficială la Ungheni, pe 24 octombrie curent. Drapelele cu soare au împînzit centrul oraşului, iar reporterii „Expresului de Ungheni” au fost martorii unui accident rutier minor. Un şofer curios şi-a concentrat atenţia asupra mulţimii cu drapele galbene atît de mult, încît nu a observat  cînd automobilul din faţa sa a oprit la trecerea de pietoni şi… l-a lovit în spate. Slavă Domnului, nu a fost nimic grav, iar cei doi şoferi au clarificat situaţia în cîteva clipe.
Partidul Democrat, deocamdată, bombardează presa cu materiale promoţionale. Foarte bine, căci oamenii trebuie să fie informaţi. Şi doar atît. Nimic deosebit pînă acum.
Într-un con de umbră se află şi Partidul Liberal Democrat. Pregăteşte oare o ieşire spectaculoasă în faţă? Ar putea s-o facă, căci, indiscutabil, are potenţial: şi uman, şi material. Aşteptăm să vedem acţiunile acestei formaţiuni.
A mai rămas Partidul Liberal. Ce să zic? Nimic spectaculos, cu excepţia doar a vreo două automobile care şi-au încleiat afişe electorale şi se plimbă dintr-o parte în alta.
Nu voi vorbi de ceilalţi concurenţi electorali. Sînt mult prea mulţi şi cu mult prea puţine şanse de a accede în Parlament.
Cu siguranţă, formaţiunile vizate ar putea veni cu argumentele lor: că lucrează, că au zilnic întîlniri cu alegătorii, că merg din casă în casă, de la om la om. Ştim că nu stau locului. Dar e prea puţin. Şi prea plictisitor.
Trezeşte-te, Moldovă! Cum? Cu o campanie tristă ca o zi ploioasă de toamnă?
Au mai rămas patru săptămîni pînă la 28 noiembrie. Încă nu ne-am pierdut speranţa. Aşteptăm să se întîmple ceva spectaculos. Şi frumos. Ca să ne bucurăm cu toţii de rezultatele alegerilor de la sfîrşit de noiembrie.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *