Hadîrcă l-a felicitat, Ghimpu l-a cuprins

Activişti de marcă ai Partidului Liberal au împînzit raionul, pe 14 noiembrie curent. Mii de cetăţeni i-au ascultat cu sufletul la gură la Costuleni, Pîrliţa, Corneşti etc. Cea mai mare adunare a avut loc pe Piaţa Primăriei din Ungheni, unde în faţa celor prezenţi a vorbit însuşi liderul PL, Mihai Ghimpu.
Corneşteanul Boris Doina, în semn de respect şi pietate, a recitat, de pe scenă, o poezie cu un titlul sugestiv: „Capul sus, Mihai ne cheamă”, din care vom cita:
„Să ieşim – votarea-i cruntă/ Sus pe cal e chiar Mihai/ Ca balaurul la luptă,/ Să salvăm al nostru plai./ N-au putut să ne distrugă/ Limba, neamul. Şi-au dorit/ Foamete, război s-aducă/ Cruzi vandali din răsărit./ Domnul ne-a trimis salvarea,/ Ochii ni s-au mai deschis./ Luminînd acum cărarea/ Focu-n inimă s-a reaprins./ A-ncolţit speranţa-n toamnă/ Cu toţi noi ea v-a-nflori./ Capul sus, Mihai ne cheamă,/ Sîntem mulţi, vom birui”.
Dînsul a fost răsplătit cu aplauze, cu laude din partea poetului Ion Hadîrcă, iar preşedintele Mihai Ghimpu nu s-a abţinut şi l-a cuprins.
Unghenenii prezenţi pe Piaţa Primăriei au avut parte şi de un concert extraordinar, prezentat de ansamblul „Ştefan Vodă”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *