VIDEO | Alexandru Ambros – primarul dedicat in totalitate orasului Ungheni


Cine nu are primar gospodar sa nu si-l cumpere, ci sa-l merite. O spun multi dintre locuitorii orasului Ungheni despre edilul lor. In cei trei ani, de cand e in functie, a facut multe pentru comunitate si, in primul rand, a salubrizat orasul si a iluminat strazile aflate in bezna de ani de zile. Exact ceea ce ar trebui sa faca un primar atunci cand este la carma unei localitati. Alexandru Ambros nu se considera insa un functionar model si spune ca are inca multe proiecte care ar trebui sa prinda viata.
Si fiecare dintre idei este framantata in acest birou, in care de-a lungul anilor s-au tot perindat functionarii. Unii mai entuziasmati, altii mai putin. Alexandru Ambros nu vrea sa fie categorisit si spune ca el face ceea ce ar trebui sa faca un gospodar in curtea sa.
Pentru ca este indragostit de Ungheni, a decis sa se dedice in totalitate acestui oras. De aceea, a si cautat tot felul de investitori ca sa schimbe chipul localitatii. Si a inceput cu salubrizarea.
Curatenia in oras este pastrata de o firma austriaca, administratorul careia spune ca in Moldova este mult de lucru la acest capitol. Iluminatul strazilor – si asta era o problema majora intr-o localitate ca Ungheni.
Si ca sa mai reduca din infractionalitate, primarului i-a mai venit o idee – sa instaleze camere de supraveghere in tot orasul. Ideile primarului, sunt si pe placul locuitorilor, in mare parte. Totusi, in oras mai sunt multe de facut.
Ingeniozitatea i se trage inca din tinerete. Dupa facultate s-a intors la Ungheni sa predea la scoala informatica. Din profesura a trait doar 9 ani, iar ca sa-si intretina familia, Alexandru Ambros a fost nevoit sa faca ceva. Si-a vandut Moskviciul, cumparat dupa nunta, si si-a luat acest aparat de multiplicare. Nebunie totala, a spus atunci tatal sau.
Astfel, s-a nascut o minitipografie. Acum, nimic nu-i apartine, pe hartie. Devenind primar, a lasat totul in grija sotiei. Are trei ani de cand e la carma orasului si spune ca inca nu le-a reusit pe toate. De altfel, un om ca toti oameni, care are idei.
Sursa: PRO TV


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *