Comuniştii mint cu neruşinare

Am citit cu atenţie mesajul PCRM din numărul trecut al “Expresului de Ungheni”, întitulat “PCRM cu angajamente – AIE cu concerte”. Indiscutabil, este un mesaj electoral şi nu aş fi reacţionat, dacă nu ar fi fost vizată, indirect, actuala conducere a raionului Ungheni.
“Numai la noi în Ungheni avem o mulțime de fapte realizate în anii 2001 – 2009. Doar un singur exemplu – au fost gazificate 17 localități pînă în 2007, avînd la cîrma raionului un președinte comunist. Din 2007 pînă în prezent nu s-a gazificat nici o localitate”, afirmă comuniştii.
Poveşti! Fostul preşedinte de raion, Nicolae Gaviuc, e petreştean, iar satul său de baştină nici nu vrea să audă de el. De ce? Pentru că în anii în care a condus raionul nu a făcut nimic pentru aceşti oameni.
Comuniştii susţin că au gazificat 17 sate, dar nu spun ce înseamnă pentru ei gazificare, nu spun cîtă lume a resimţit beneficiile gazificării pe care au făcut-o ei. Se fac a uita de ceea ce s-a făcut în ultimii trei ani, de cînd nu mai sînt ei la guvernare în raionul Ungheni. Ca să le împrospătez memoria, voi enumera doar cîteva realizări din domeniul vizat: gazificarea liceului din Măcăreşti, a grădiniţelor din Măcăreşti şi Frăsineşti, gazificarea liceului, grădiniţei, Centrului de sănătate din Costuleni, gazificarea grădiniţei, Centrului de sănătate, a gimnaziului din Morenii Noi, gazificarea gimnaziului din Valea Mare, gazificarea grădiniţei şi gimnaziilor din comuna Floriţoaia Veche, a liceului din Cetireni, gazificarea gimnaziului şi grădiniţei din Mănoileşti, a casei de cultură din Pîrliţa, a punctului de vinificare din aceeaşi localitate. Se lucrează în prezent pentru gazificarea gimnaziului din Pîrliţa, a Centrului de sănătate din aceeaşi localitate, pentru gazificarea centrului comunitar din Valea Mare şi aşa mai departe. Domnilor comunişti, gazificarea satului de baştină a lui Nicoşlae Gaviuc aţi lăsat-o „la desert” nouă? Să ştiţi că pînă la 30 decembrie va fi realizată.
De ce nu vorbesc comuniştii despre drumuri şi în ce stare le-au lăsat? De ce nu spun cum arătau pe vremea lor instituţiile medicale din raion? Staţia de urgenţă medicală? De ce nu suflă un cuvînt despre relaţiile externe? De ce nu se referă la educaţie, un domeniu foarte important, pe care l-au neglijat în totalitate?
În ceea ce priveşte concertele, şi aici comuniştii mint cu neruşinare. Oare a cui era faimoasa caravelă a culturii şi cine o finanţa? Cîte milioane de lei, din bugetul de stat, au fost „papaţi” de această caravelă? Cîţi artişti au fost impuşi să cînte pentru ei?
Acum, artiştii cîntă din voia lor, fără a fi presaţi de către cineva. Iar dacă omul se veseleşte, deja e un semn bun. Înseamnă că dispare frica din el.
Şi o întrebare: „Unde aţi fost, stimaţi comunişti, opt ani de zile, de nu aţi auzit de poruncile alegătorilor în acea perioadă şi le auziţi abia acum?”.
Ion Harea,
preşedintele raionului Ungheni


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *