Ungheniul este totdeauna deschis pentru belaruşi

Exact la o lună după vizita la Ungheni a ambasadorului Republicii Belarus în Moldova, Veaceslav Osipenko, în oraşul de pe malul Prutului a fost semnat un acord de colaborare între autorităţile raionului Ungheni şi raionului Kalinkovici din regiunea Gomel, Belarus. Evenimentul s-a produs pe 9 octombrie, în prezenţa a numeroşi oficiali şi ziarişti.
„Atunci cînd domnul ambasador, Veaceslav Osipenko, ne-a spus, în cadrul vizitei sale la Ungheni, pe 9 septembrie curent: „Nouă nu ne place să vorbim, nouă ne place să acţionăm”, noi i-am răspuns că sîntem de aceeaşi părere”, a remarcat preşedintele raionului, Ion Harea. Dovada a urmat în scurt timp: este semnat deja şi un acord de colaborare între autorităţi, după care vor fi semnate, au asigurat oficialii celor două raioane, şi acorduri bilaterale între agenţii economici.
„Sper ca acest document să le servească pentru mult timp celor ce vor veni după noi, astfel ca să  beneficieze ambele părţi: atît raionul Ungheni, cît şi raionul Kalinkovici. Mai mult ca atît, ne vom bucura, dacă şi colegii noştri din Euroregiunea „Siret-Prut-Nistru”, şi cei din Regiunea de Dezvoltare Centru vor avea benefii de pe urma acestui acord”, a subliniat Ion Harea.
Oaspetele belarus, Oleg Makuşinski, vicepreşedintele comitetului executiv al raionului Kalinkovici, a remarcat, la rîndul său, că „există multe interese comune, reciproc avantajoase, care vor fi în beneficiul ambelor popoare”. Potrivit dînsului, oameni de afaceri belaruşi, membri ai delegaţiei ce a venit la Ungheni, au reuşit deja să discute unele chestiuni cu oameni de afaceri ungheneni şi în curînd e posibil să fie vizibile primele rezultate.
„Ungheniul vă aşteaptă. Ungheniul este totdeauna deschis pentru dumneavoastră”, li s-a adresat Ion Harea.
Raionul Kalinkovici este situat, din punct de vedere geografic, cel mai aproape de Ungheni. Are 129 de localităţi cu o populaţie de 64 mii de locuitori. Printre cele mai importante întreprinderi indiustriale se numără: fabrica de carne şi mezeluri, de lactate, mobilă, de produse chimice de uz casnic.
Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *