(AUDIO) Lucia Bacalu: Ce s-a întîmplat, totuşi, la Ungheni?


De cîteva zile deja, incidentul de la întîlnirea pe care a avut-o liderul comunist, Vladimir Voronin, cu alegătorii din Ungheni se află în centrul atenţiei mass-media din întreaga republică.
A fost agresat un cetăţean de către paza de corp a lui Vladimir Voronin. Acesta, pe numele său Anton Cotici, susţine că a fost scos din sală, lovit şi ameninţat chiar cu moartea.  Partea opusă, reprezentanţii Partidului Comuniştilor, s-au grăbit să spună că Anton Cotici avea un comportament agresiv şi că ar fi fost în stare de ebrietate.
Zic că s-au grăbit, pentru că, în acest caz, comuniştilor le-ar fi fost mult mai confortabil acum, dacă ar fi ţinut cont de vorba strămoşilor noştri latini: dacă tăceai, filosof rămîneai.
Organizatorul acelei întîlniri de pomină a fost, indiscutabil, comitetul raional Ungheni al PCRM. Cine e de vină că întîlnirea s-a soldat cu un incident despre care, iată, se tot discută? Organizatorii. Se ştie foarte bine că la asemenea evenimente pot fi şi provocări, pot fi şi dezordini. Şi atunci, mă întreb, de ce nu a fost asigurată ordinea publică? Cine le-a încurcat comuniştilor să aibă oamenii lor, care să fi prevenit orice ieşire mai deşănţată a unor cetăţeni?
Dacă e să vorbim strict despre comportamentul pazei de corp a lui Vladimir Voronin, cred că aici comuniştii au dat-o chiar în bară. Or, paza de corp este asigurată de către Serviciul Pază de Stat. În cazul în care reprezentanţii PCRM nu se grăbeau să vină, aşa cum le este obiceiul, cu minciuni şi injurii în adresa unei persoane care le-a stricat planurile, acum erau, vorba ceea, pe cal bălan. Dacă angajaţii Serviciului Pază de Stat au călcat pe bec, ei să răspundă. Aşa este firesc. De ce a trebuit să vină cu explicaţii cei care au avut altă misiune în acea zi: să organizeze, să desfăşoare o întîlnire a liderului lor cu alegătorii.
Şi a treia. Nu este pentru prima dată cînd Vladimir Voronin vine la Ungheni. Ori de cîte ori s-a întîlnit cu cetăţenii de aici, a refuzat categoric să răspundă la întrebările parvenite direct din sală. De fiecare dată a răspuns doar la întrebări în scris, triate cu mare grijă de oamenii săi de încredere. Oare de ce sau de cine se teme liderul comunist?
Cu siguranţă, incidentul de la Ungheni se va mai afla în centrul atenţiei opiniei publice şi, normal, ar trebui să fie investigat cu mare atenţie. Tare aş vrea să cred că vom  afla cu exactitate ce s-a întîmplat totuşi la acea întîlnire şi cine e de vină.  Iar cei ce se fac vinovaţi să fie pedepsiţi. Cel puţin, de electorat.
Sursa: Vocea Basarabiei


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *