Păcat de ei şi de poporul care îi alege

Consilierii raionali din fracţiunea comunistă, cei în care şi-au pus speranţa mii de ungheneni şi i-au votat acum trei ani, la alegerile locale, iată că încep să uite de popor. Sau poate că niciodată nu s-au gîndit cu adevărat la popor. Au doar interese personale, interese mărunte, de grup. În şedinţa din 16 septembrie şi-au dat arama pe faţă.
Au pornit la atac vioi. Probabil, rezultatele referendumului din 5 septembrie i-au înaripat. Prea devreme s-au bucurat însă. Foarte multă lume e dezamăgită de toate şi de toţi, inclusiv de Voronin şi partidul lui. S-ar putea ca la alegerile anticipate din această toamnă să avem surprize de proporţii, inclusiv pentru PCRM. Pînă atunci însă mai este.
Să revenim la ceea ce s-a întîmplat pe 16 septembrie. Ziceam că reprezentanţii fracţiunii comuniste din Consiliul raional (şi nu numai, din păcate) au cam dat-o în bară. S-au abţinut atunci cînd s-a pus la vot decizia „Cu privire la redirecţionarea mijloacelor financiare” . În consecinţă, aceasta n-a trecut.
Consiliul raional nu a obţinut banii necesari pentru reparaţia acoperişului edificiului său de  pe strada Naţională 9, dar şi pentru reparaţia etajului doi al altui edificiu – de pe strada Naţională 11. Organizaţia veteranilor nu a putut obţine cele 4500 de lei solicitate pentru organizarea Zilei persoanleor în etate. Spitalul din Corneşti nu a putut obţine banii necesari pentru proiectarea acoperişului care este deteriorat. Direcţia regională supraveghere şi control al frontierei de stat nu a obţinut banii pentru instalarea sistemului de încălzire în sediul său.
Cine a cîştigat din asta? Poporul? Sau poate consilierii? Să fim serioşi! E penibil să auzi nişte bîiguieli în loc de explicaţii. Despre acoperişul spitalului din Corneşti şi despre banii destinaţi Organizaţiei veteranilor am scris în acest număr de ziar.
Mă gîndesc acum la grăniceri, la cei care au stat zi şi noapte pe malul Prutului, făcînd tot ce le-a stat în puteri pentru a stăvili apele. Nu au ţinut cont nici de timpul lor liber, nici de sănătatea lor. Ce au făcut consilierii noştri, în semn de recunoştinţă? Au blocat finanţarea.
Mă gîndesc la edificiile Consiliului raional. Oare nu trebuie reparate? Oare s-a uitat de zicala: „Gospodarul bun se cunoaşte de la poartă”? E vorba totuşi de faţa administraţiei publice locale, inclusiv a consilierilor.
Asta e. Cam şifonaţi au ieşit de la acea şedinţă cei ce au declarat boicot oricăror iniţitive şi decizii. Păcat. Păcat de ei şi de poporul care îi alege.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *