Patrimoniul Ungheniului în imagini

Raionul Ungheni în imagini
Raionul Ungheni în imagini

Raionul Ungheni în imagini
Raionul Ungheni în imagini

Peste 50 de fotografii au fost expuse, pe 17 septembrie curent, la muzeul din Pîrliţa în cadrul expoziţiei „Patrimoniul cultural al raionului Ungheni în imagini”, vernisată de Secţia Cultură.
Această expoziţie este organizată în cadrul Zilelor europene cu genericul „Europa, un patrimoniu comun”, desfăşurată anul acesta în 48 de ţări. Potrivit Verei Buzovoi, directoarea muzeului,  instituţia respectivă găzduieşte pentru prima dată o asemenea expoziţie, iar scopul ei este de a atrage cît mai mulţi vizitatori să ia cunoştinţă de valorile culturale a raionului Ungheni. „Este primul pas pentru ca unghenenii să-şi cunoască localităţile de unde vin, raionul în care trăiesc şi apoi, cu paşi siguri, să poată pleca în lumea largă a cunoştinţei. Or, majoritatea pleacă peste hotare să cunoască lucruri noi. Cîţi însă dintre noi au văzut frumuseţile raionului”, a întrebat dînsa.
În fotografiile expuse au fost imortalizate mai multe lăcaşe sfinte şi imagini de la săpăturile efectuate la Ţuţora. „E bine ceea ce faceţi, pentru că, prin aceste fotografii, ne îndemnaţi să iubim ceea ce avem. Iar noi avem ce păstra, avem ce promova”, a menţionat preşedintele raionului, Ion Harea, prezent la lansarea expoziţiei. Potrivit dînsului, următorul local în care vor fi expuse fotografiile va fi holul Consiliului raional.
„Aceasta este, de fapt, o miniexpoziţie. Ne-am fi dorit ceva mai de anvergură, dar este abia un început. În timp, vom creşte. Ne vom strădui să facem o tradiţie din aceasta”, a subliniat Vadim Pîslaru, specialist principal la Secţia Cultură Ungheni, responsabil de expoziţie.
În Republica Moldova, vernisarea unor expoziţii de fotografii privind patrimoniul cultural se desfăşoară a paisprezecea oară consecutiv, iar în Ungheni – pentru prima dată.
Expoziţia va dura, la muzeul din Pîrliţa, două săptămîni.
Natalia Chiosa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *