Minunea de pe stradela Vasile Alecsandri

Cartierul Vasilica, Ungheni
Cartierul Vasilica, Ungheni

Cartierul Vasilica, Ungheni
Cartierul Vasilica, Ungheni

În duminica de 19 septembrie, cînd creştinii ortodocşi  sărbătoreau Pomenirea Minunii Sf. Arhanghel Mihail, locuitorii de pe stradela Vasile Alecsandri din cartierul Vasilica, Ungheni aveau o sărbătoare a lor. Una deosebită.
În acea zi, a fost sfinţită fîntîna din mahala, care a împlinit deja 20 de ani de cînd a fost  construită. Acum, lîngă fîntîna proaspăt renovată a fost instalată şi o răstignire. „Printre miile de fîntîni din satele noastre, fîntîna de pe stradela Vasile Alecsandri din Ungheni, adică fîntîna  noastră constituie o părticică desoebit de frumaosă”, a accentuat Valeriu Doina, locuitor al acestei stradele. Dînsul are dreptate.
Trecînd pe alături, nu poţi să nu te opreşti la această fîntînă, să nu-ţi potoleşti setea şi să nu te minunezi de frumuseţea ei. Picturile iconografice de acolo, realizate de pictorul Vladimir Butnaru, te impresionează. În mijloc este pictat chipul Sfintei Marii, iar în părţi sînt alţi doi sfinţi: Sfîntul Vasile şi Sfîntul Nicolae. Nu în zădar oamenii din mahala au ales aceşti sfinţi. De Sfînta Marie cea Mică în cartierul respectiv este hram, iar numele Vasile şi Nicolae îl poartă o mare parte din locuitori.
„Fie ca în această fîntînă să izvorască apa mereu, s-o folosiţi şi să-i mulţumiţi lui Dumnezeu că v-a dat un aşa izvor. Preţuiţi ceea ce aţi făcut şi păstraţi pentru viitorul urmaşilor voştri”, li s-a adresat părintele Petru la slujba de sfinţire.
Potrivit lui Valeriu Doina, lucrările la fîntînă au durat trei săptămîni, fiind cheltuite 21 mii de lei, bani donaţi de locuitorii stradelei Vasile Alecsandri, dar şi de rudele, de prietenii acestora. „Este îmbucurător faptul că, atunci cînd e nevoie, sar în ajutor şi cei apropiaţi”, a conchis Valeriu Doina.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *