Maria Buruiană, doamna care este mereu optimistă şi crede că aşa şi va muri

Maria Buruiană
Maria Buruiană

Maria Buruiană
Maria Buruiană

Este o femeie dură, cînd e necesar, o femeie care spune lucrurilor pe nume şi întotdeauna ştie ce vrea. Este luptătoare din fire, activă şi energică.
Deşi am luat-o prin surprindere, a răspuns foarte răspicat la fiecare întrebare a “Chestionarului…”, fără a sta mult pe gînduri, de parcă avea răspunsurile pregătite din timp.

Funcţia actuală: director educativ al Liceului “Gheorghe Asachi” din Ungheni.
Principala trăsătură a mea de caracter: lupta pentru adevăr, pentru dreptate.
Calitatea pe care o prefer la un bărbat: pricipialitatea, punctualitatea.
Calitatea pe care o prefer la o femeie: feminitatea.
Ce apreciez cel mai mult la prietenii mei: fidelitatea şi calitatea de a înţelege. Consider că, dacă eşti înţeles, eşti şi apreciat.
Ocupaţiia mea preferată: şcoala şi politica.
Principalul meu defect: sînt o persoană foarte impulsivă şi uneori îmi pare rău. Poate să fie un minus, dar şi un plus faptul că spun adevărul în faţă. Aşa sînt şi nu am cum să mă schimb, chiar dacă uneori îmi fac şi duşmani din această cauză.
Visul meu de fericire: să călătoresc în toată lumea. Am avut posibilitatea să văd fosta Uniune Sovietică în lung şi-n lat, dar aş fi vrut să văd lumea întreagă.
Care ar fi cea mai mare nefericire a mea: pierderea cuiva drag din familie.
Ce-aş fi vrut să fiu: multe am vrut să fiu: şi actriţă, şi sportivă, şi juristă, dar, pînă la urmă, am optat pentru pedagogie. Nu ştiu cît de bună profesoară sînt, dar, dacă găsesc limbaj comun şi cu copiii, şi cu colegii, cred că e bine.
Ţara în care aş vrea să trăiesc: în Republica Moldova peste 200 de ani, cînd, sper, va fi într-adevăr o ţară prosperă. Deşi nu am de gînd să plec nicăieri, îmi pare rău că trăim într-o ţară atît de săracă. Dacă s-ar strădui fiecare să schimbe cîte ceva şi nu ar fi indiferent, cred că am reuşi s-o schimbăm mai devreme de 200 ani. Mi-aş dori ca Moldova să fie în UE şi să fim alături de fraţii de peste Prut.
Culoarea preferată: cîndva era culoarea roşie, acum e albastrul. Nu pentru că e culoarea partidului din care fac parte, dar am citit undeva că e culoarea care îmi poartă noroc.
Floarea preferată: trandafirul şi lăcrămioara.
Pasărea preferată: pheonix, fiindcă întotdeauna renaşte.
Scriitorii preferaţi: din literatura rusă îl prefer pe Lev Tolstoi, din literatura română – pe Mihai Eminescu, iar din literatura universală – pe F. Scott Fitzgerald.
Eroul preferat: Spartac.
Eroina preferată: Scarlett O’Hara din romanul ,,Pe aripile vîntului”, pentru că ea întotdeauna găseşte ieşire din orice situaţie. Este o persoană care ştie ce vrea şi obţine ceea ce-şi propune.
Eroii din viaţa reală: îmi place mult conducerea partidului din care fac parte. Îmi plac persoanele care au verticalitate, care au demnitate şi ştiu ce vor.
Băutura şi mîncarea preferată: vinul roşu şi ardeii împluţi.
Ce detest cel mai mult: minciuna, făţărnicia şi indiferenţa.
Calitatea care aş vrea s-o am din naştere: să fiu mai flexibilă, pentru că uneori sînt foarte directă şi dură.
Cum aş vrea să mor: împlinită.
Starea de spirit actuală: întotdeauna am fost luptătoare, entuziastă, activă, energică. Am fost optimistă şi aşa şi am să mor, cred.
Greşeli care îmi inspiră cea mai multă indulgenţă: greşeli făcute din întîmplare.
Deviza mea: per aspera ad astra (Prin greutăţi spre stele).


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *