Nu îşi imaginează să stea degeaba, fără ca să facă nimic

Vera Buzovoi
Vera Buzovoi

Vera Buzovoi
Vera Buzovoi

Pedagog de profesie, Vera Buzovoi din Pîrliţa lucrează deja de şase ani directoarea muzeului din localitate, un muzeu care a devenit, într-o perioadă scurtă, foarte cunoscut, aici venind să ia cunoştinţă de istoria şi tradiţiile locului multă lume bună din toate colţurile Moldovei, dar şi din străinătate.
Este mulţumită că oamenii, consătenii dînsei în mod special, înţeleg că tot ceea ce se face este pentru sat. Localnicii mereu îi sar în ajutor atunci cînd este nevoie. Deşi de trei ani este la odihna binemeritată, cum spune dînsa, are multe planuri pentru viitorul muzeului şi speră că le va reuşi pe toate. Nu îşi imaginează să stea degeaba, fără ca să facă nimic.
A muncit mulţi ani ca să fie o învăţătoare bună. Şi a fost. Acum, este mulţumită de ceea ce face pentru consătenii ei, se bucură de ceea ce a reuşit să facă în calitate de director al muzeului. Fiind întrebată ce ar face, dacă ar avea o nouă posibilitate de a a alege între munca de pedagog şi cea de lucrător de muzeu, dînsa a răspuns „În primul rînd, aş opta pentru lucrul cu copiii, dar în paralel aş munci şi la muzeu. Dumnezeu m-a înzestrat cu o mare dragoste pentru aceste două profesii deosebite, care, cred eu, se completează reciproc foarte bine”.
„Totdeauna mi-am dorit să fac ceva nou şi util pentru oamenii din sat”, a mai spus Vera Buzovoi., directoarea muzeului din satul Pîrliţa.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *