Finalistă Junior Eurovision Song Contest

Adriana Popovici
Adriana Popovici

Adriana Popovici
Adriana Popovici

Ungheneanca Adriana Popovici, elevă în clasa a VII-a la Liceul „Vasile Alecsandri”, a obţinut o performanţă de invidiat.  Numele ei se regăseşte printre cei 12 finalişti ai primei ediţii a etapei naţionale a Eurovision-ului pentru copii (Junior Eurovision Song Contest).
Piesa interpretată cu mult talent de Adriana a fost selectată de un juriu de specialitate din alte peste 200 de cîntece, prezentate de copii şi adolescenţi din întreaga republică. „Este o piesă în limba engleză, care se numeşte „Summer Day, Summer Nigt” („Zi de vară, noapte de vară”) şi în care se vorbeşte despre un sentiment ce… încă nu poate fi numit dragoste. Este o dragoste care abia apare”, explică Adriana. Versurile aparţin interpretului ElRadu, originar din satul Pîrliţa, iar muzica – lui Ion Lincovschi Jr.
Pe 25 septembrie, va avea loc finala. Cîştigătorul va merge la Minsk, unde va reprezenta Moldova. Se ştie că un cuvînt greu de spus în desemnarea învingătorului îl vor avea telespectatorii. Adriana Popovici mizează mult pe ungheneni. Speră că îi vor fi alături. „Colegii s-au bucurat foarte mult pentru mine. Au reuşit deja să voteze pentru piesa mea pe internet. La moment, e pe locul I”, spune cu mîndrie.
Am accesat şi noi internetul, am selectat şi cîteva comentarii postate acolo. „The best song of moldovan national preselection” (“Cel mai bun cîntec din preselecţia naţională moldovenească”), scrie MelodyvizionMoldova. „Adriana trebuie sa plece la Minsk!”, e de părere Impresar1. “Super piesa”, apreciază Doolceatza.
„Ce înseamnă muzica pentru tine?”, o întreb. „Un hobby”, răspunde imediat, apoi, după o foarte scurtă pauză, adaugă: „Poate chiar mai mult”. A început să cînte de mică. Avea doar cîţiva anişori, cînd bunica ei, Nadejda Popovici, lucrător muzical la grădiniţă, i-a deschis portiţa spre miraculoasa lume a muzicii. „Mereu îmi acorda atenţie, avea grijă de mine”, îşi aminteşte Adriana. Părinţii, cînd s-au convins că fata lor are talent, au decis să investească în ea. „Am început să particip la concerte, la concursuri, să obţin premii. Uite-aşa a început totul”, spune.
În prezent, Adriana Popovici este membră activă a Studioului Do-re-mi-cii, are în palmares numeroase premii, iar scena i-a devenit o adevărată prietenă. „Nu pot sta liniştită cînd văd pe cineva cîntînd, iar eu stau deoparte. Nu-mi place deloc aşa ceva”, recunoaşte.
Ungheneanca Adriana  Popovici va evolua în finala naţională Junior Eurovision Song Contest a zecea cu o piesă de nota zece. O vom putea admira cu toţii pe 25 septembrie, la televiziunea publică „Moldova 1”.
O vom putea admira şi susţine prin voturile noastre, ale unghenenilor.
Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *