În Belarus, pentru o colaborare eficientă şi reciproc avantajoasă

O delegaţie a Ungheniului, în frunte cu vicepreşedintele raionului, Ludmila Guzun, se află, în aceste zile, la Gomel, Belarus, unde participă la un Forum economic şi la expoziţia internaţională-tîrg “Primăvara-2010”.
“Ne dorim să restabilim legăturile de colaborare cu această regiune, să contribuim la formarea unor parteneriate viabile şi de lungă durată în toate domeniile”, a declarat, înainte de plecare, Ludmila Guzun.
“Plecăm cu materiale promoţionale ale Euroregiunii “Siret-Prut-Nistru”, ale Consiliului raional Ungheni, ale unor întreprinderi din regiune”, a subliniat Serghei Cladco, preşedintele filialei Ungheni a Camerei de Comerţ şi Industrie, membru al delegaţiei. Dînsul şi-a exprimat speranţa că această vizită va fi una de bun augur, iar unghenenii vor avea discuţii fructuoase cu reprezentanţii mediului de afaceri din alte ţări, în eventualitatea unor colaborări ulterioare.
Potrivit lui Serghei Cladco, unghenenii au participat ultima oară la acest eveniment internaţional de la Gomel cu 5-6 ani în urmă, dar “în virtutea mai multor circumstanţe”, legăturile de colaborare au fost stopate.
Actuala conducere a raionului a decis să restabiliească legăturile de odinioară. În acest sens a fost trimisă o scrisoare autortăţilor din Gomel, dar şi Ambasadei Republicii Belarus în Moldova. Drept urmare, a parvenit invitaţia de a participa la Forumul economic şi expoziţia “Primăvara-2010”. “Sperăm să reîncepem o colaborare eficientă şi reciproc avantajoasă”, a remarcat Ludmila Guzun.
De notat că un acord de colaborare între Consiliul Judeţean Ungheni şi Consiliul regional Gomel a fost semnat acum 8 ani, dar, odată cu revenirea la raioane, s-a uitat de el.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *